Συνδεθείτε μαζί μας

Art Therapy στην Θράκη!

Η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης αλλά και η ενσωμάτωση στην καθημερινότητά μας των μηνυμάτων της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης έχουν αυξήσει σημαντικά το ποσοστό των ανθρώπων που επιβιώνουν από την νόσο.

Κατά την «συνήθεια της εποχής» δεν άργησε να καθιερωθεί και η αντίστοιχη παγκόσμια ημέρα. Η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που δίνουν την μάχη ή που ήδη νίκησαν τον καρκίνο. Ξεκίνησε ως ετήσια εθνική εορτή στις ΗΠΑ και τον Καναδά και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο ως μια γιορτή της Ζωής. 

Σ’ αυτούς λοιπόν τους «μαχητές της ζωής» και στην «επόμενη ημέρα» τους, είναι αφιερωμένη και η βραδιά με τον εύγλωττο τίτλο «Art Therapy» που οργανώνουν οι εθελοντές του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Ροδόπη.

Στην Κομοτηνή, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 (ώρα 20:00), στο Cafe-Bar Βαρόσι, υποδέχονται μια εξαιρετική επιστήμονα, την κα Αναστασία Βαρσαμοπούλου (Ψυχολόγος, Κοινωνική θεολόγος, Ειδική Νευροψυχολόγος, MSc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, θεραπεύτρια Gestalt, Εικαστική θεραπεύτρια) που θα παρουσιάσει την εισήγησή της με θέμα: «Η συμβολή της εικαστικής θεραπείας στην αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενειών».

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους και αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος πλαισιώνεται από μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας της Τάνιας Πούλκου.