Συνδεθείτε μαζί μας

7ο «Forum Υγείας στην Πάτρα!

Τον στόχο της σύνδεσης του ευρύτερου χώρου της Υγείας με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής θα επιχειρήσει να υπηρετήσει το 7ο «Forum Υγείας που που οργανώνεται το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, στο Royal Theater της Πάτρας (Πρώην Πτωχοκομείο) από την εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» με συνδιοργανωτές τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών/Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας

Έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή μιας εξαιρετικής ομάδας επιστημόνων το 7ο «Forum Υγείας» θα επικεντρωθεί σε δύο επίκαιρες θεματικές ενότητες:

  • Τις πρωϊνές ώρες (11:30-13:00), η δημοσιογράφος κα Μαρία Ριζογιάννη θα συντονίσει την πρώτη ενότητα με τίτλο «Νέες Τάσεις στην Υγεία: Εξατομικευμένη Ιατρική, Big Data, Machine Learning, Τεχνητή Νοημοσύνη, Τεχνολογίες Υγείας, Κλινική έρευνα».
  • Το απόγευμα (18:00-21:00), η δημοσιογράφος και πρόεδρος του παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Νατάσα Ράγιου θα συντονίσει την δεύτερη ενότητα με τίτλο «Εθελοντισμός και Πρόληψη: Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα, Ψυχοκοινωνική πρόληψη, Πρώιμη εκπαίδευση,  Διατροφή, Κάπνισμα, Περιβάλλον».

Ενεργό ρόλο στην όλη επιτυχία της εκδήλωσης διαδραματίζει και το εθελοντικό οικοσύστημα της περιοχής που εστιάζει τις δράσεις του στο χώρο της Υγείας. Τις εργασίες του «7ου Forum Υγείας» υποστηρίζουν δραστήρια: 

Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το «Άλμα Ζωής», η «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας», η «Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα», η Πανελλήνια Αντικωφωτική και Λογοθεραπευτική οργάνωση (Π.Α.Λ.Ο.), το Παράρτημα Ν. Αχαΐας του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω», ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας “Ζωή Γλυκιά”, ο Αντικαπνιστικός Σύλλογος Πάτρας, η Γηριατρική & Γεροντολογική Εταιρεία Ν/Δυτικής Ελλάδος, οι Γιατροί χωρίς σύνορα, οι Γιατροί του κόσμου, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δανιηλίδα», το Εθνικό Ίδρυμα Αποκ/σης Αναπήρων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρήκοων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Πατρών, το ΚΕ.ΘΕ.Α. θεραπ. Μον. Εφήβων Πάτρας, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Πατρών, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Αχαΐας, το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών Παράρτημα Πάτρας, η Κιβωτός Αγάπης «Γαλήνη Αναπήρων Παιδιών», η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ, η Μονάδα Σπαστικών Παιδιών Πάτρας, ο ΟΚΑΝΑ – Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Παράρτημα Αχαΐας, ο ΣΟΨΥ – Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία, η «Φλόγα» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή», η Ελληνική Ένωση Σκλήρυνσης κατά πλάκας, ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας, σύλλογοι αιμοδοσίας κλπ.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις (work shops) που θα παρουσιάσουν «εργαλεία» περαιτέρω προώθησης, σε αναπτυξιακή κατεύθυνση, των παραπάνω επίκαιρων τομέων, με τη συμμετοχή όσων εκδηλώσουν εκ των προτέρων ενδιαφέρον, από τον επιστημονικό και παραγωγικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη διάρκεια των εκδηλώσεων του «7ου Forum Υγείας» θα λειτουργεί αντιπροσωπευτικός εκθεσιακός χώρος, φορέων και επιχειρήσεων του χώρου.