Συνδεθείτε μαζί μας

60 χρόνια δράσης σε μια βραδιά στη Θήβα!

Δύο μόλις χρόνια ζωής έχει συμπληρώσει το νεοσύστατο παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Θήβα. Σε αυτό το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, με τις συχνές δυναμικές πρωτοβουλίες του έχει επιτύχει να κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό εθελοντών και προωθώντας στην πράξη το σύνθημα «Αλλάζουμε για να ζούμε» έχει αποσπάσει όχι μόνο την στήριξη των πολιτών της περιοχής αλλά και της εκκλησίας, συλλόγων και αρκετών τοπικών φορέων που τακτικά ανταποκρίνονται στα μηνύματα αλληλεγγύης και συμμετέχουν στον αγώνα για την καταπολέμηση της νόσου. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη η μεγάλη επιτυχία της βραδιάς που οργάνωσαν με στόχο να τιμήσουν τα 60 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (1958-2018). 

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Memories» και υποδέχθηκαν τους φίλους και συμπαραστάτες του παραρτήματος από την τοπική κοινωνία. Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η πρόεδρος του παραρτήματος κα Νικολέτα Μπερναλή ήταν όλοι εκεί! Απεγκλωβισμένοι από την ατομική περιχαράκωση και αυτό από μόνο του περιέχει μεγαλείο. Μεγαλείο ψυχής, αποθέματα αγάπης, το θέλω - το νοιάζομαι - το αγωνίζομαι - το μπορώ. 

Ήταν μια βραδιά γεμάτη χαρά, κέφι και ζωντάνια, με μουσική, χορό και γευστικές απολαύσεις -χάρη και στους μαθητές του ΙΕΚ Θήβας και τον καθηγητή τους κ. Αλέξανδρο Βαρσάμη που προσέφεραν το επιδόρπιο της εκδήλωσης. Όλοι όμως χάρηκαν ακόμα περισσότερο όταν ήρθε η στιγμή να τιμηθούν τα 60 χρόνια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Οι εθελοντές του τοπικού παραρτήματος στην Θήβα δεν στάθηκαν μόνο στην ιστορική διαδρομή και την ουσιαστική προσφορά της οργάνωσής. Φρόντισαν, εκτός από τις αναφορές τους στο παρελθόν να τιμήσουν και πρόσωπα του παρόντος που διαχρονικά προσφέρουν και διεκδικούν το δικαίωμα όλων μας για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια, ποιότητα και πολιτισμό. Έτσι με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο, την καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ κα Ιωάννα Σιαφάκα, την Αντιπρόεδρο και Γ.Γ. ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. κα Ευνομία Βραχνού, την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, την πρόεδρο του Γηροκομείου ΟΧΕΚΘ κα Βασιλική Λάσπη και την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνιδων Θήβας κα Δήμητρα Αγάτσα αλλά και την μεγάλη δωρήτρια του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Θήβα κα Βασιλική Κοροπούλη Κατσιμίχα.

Μπράβο στους Εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Θήβα! Τους ευχόμαστε στο νέο έτος να είναι ακόμα πιο δυναμικοί, δραστήριοι και πάνω απ' όλα υγιείς!

 

 

 

Αρθογράφοι: