Συνδεθείτε μαζί μας

57 χρόνια από τον θάνατο του Γεώργιου Παπανικολάου!

Τα 57 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ευεργέτη της ανθρωπότητας από την Κύμη τίμησε η γενέτειρά του. 

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2019 ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, το Ινστιτούτο Παπανικολάου και η Δημοτική κοινότητα Κύμης οργάνωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κύμης με την συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων, ώστε όχι μόνον να τιμήσουν τον συμπατριώτη τους και μεγάλο ευεργέτη της ανθρωπότητας αλλά και να αναδείξουν την ουσιαστική αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στην καταπολέμηση της νόσου.

Κοντά τους βρέθηκαν μ’ έναν σύντομο χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Κύμης Δημήτρης Πόγκας, η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Αγγελοπούλου, και o Eυστράτιος Πατσούρης καθηγητής Παθολογονανατομίας της Σχολής Επιστημών Υγείας πρώην Κοσμήτορας. Δυναμικό παρόν στην ωραία αυτή πρωτοβουλία έδωσε και το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Χαλκίδα με την εξαιρετική ομιλία του προέδρου του, Dr Δ. Αναγνώστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν έχει ως εξής:

  • Ο Ιατρός Παθολόγος Ν. Νικολιάς μίλησε για τη ζωή του Γεωργίου Παπανικολάου 
  • Ο Π. Αγγελόπουλος Ιατρός καρδιολόγος παρουσίασε το θέμα «πρόληψη-η δύναμη της απόφασης» 
  • Ο Dr Γ. Ραχιώτης Αναπληρωτής Καθηγητής επιδημιολογίας επαγγελματικής υγιεινής αναφέρθηκε στην «σημασία του προ συμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» 
  • Ο Dr Δ. Αναγνώστου Διευθυντής ουρολογικής κλινικής Γ. Ν. Χαλκίδας, Πρόεδρος Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Χαλκίδα μίλησε για την «δράση της Αντικαρκινικής Εταιρίας, την πρόγνωση, την διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη» 
  • Ο Dr Μ. Χατζηγιαννάκης, Ω.Ρ.Λ. Παίδων, πρώην δήμαρχος Σκύρου εστίασε σε «μια προσωπική εμπειρία» αναδεικνύοντας την «αξία της πρωτογενούς πρόληψης καρκίνου» 
  • Ο Ιατρός Γ. Κουλούρης ασχολήθηκε με την «σύγχρονη στρατηγική προαγωγής της υγείας» 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση ακολούθησε τρισάγιο στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης που τελέσθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του μεγάλου Κυμαίου Επιστήμονα.