Συνδεθείτε μαζί μας

4 Φεβρουαρίου: Η κεντρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2019

O καρκίνος είναι ένα σοβαρό ανθρώπινο θέμα υγείας. Σήμερα 9,6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο κάθε χρόνο. Με άλλα λόγια ο καρκίνος αποτελεί την δεύτερη πιο θανατηφόρα νόσο. Και όμως, τουλάχιστον ένα τρίτο των καρκίνων μπορεί να προληφθεί. Αυτή η διαπίστωση μας παρακινεί να αναλάβουμε δράση. 

Κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, η «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου» προσφέρει την δυνατότητα σε ομάδες και μεμονωμένα άτομα  σε όλον τον κόσμο να δείξουν την συμπαράστασή τους, να υψώσουν  ομαδικά τη φωνή τους, να αναλάβουν δράση ως άτομα και να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους να κάνουν περισσότερα.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συμμετέχει κάθε χρόνο ενεργά στις εκδηλώσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου». Με το σύνθημα «Είμαι και θέλω…» η εκστρατεία του 2019 απευθύνεται σε όλους όσους ανησυχούν και ενδιαφέρονται και τους καθιστά «πρωταγωνιστές» στην υπόθεση της υγείας. Όποιος κι αν είναι κανείς έχει την δύναμη να μειώσει την επίπτωση του καρκίνου στον εαυτό του, στους ανθρώπους που αγαπά και σ’ όλο τον κόσμο. Μόνον όμως όταν έχει δεσμευτεί, μπορεί να δράσει και να επιταχύνει τις εξελίξεις. Το μήνυμα λοιπόν της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου για το 2019 είναι ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά να αποφασίσουν πως «ήρθε η ώρα για την προσωπική τους δέσμευση».

Η κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30 στον «Φάρο» του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». 

Στην οργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχουν ακόμη το «George D. Behrakis RESEARCH LAB», ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», το «Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος» και η βραβευμένη πρωτοβουλία «Smoke Free Greece»

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κύριος Vytenis Andriukaitis. 

Την εκδήλωση θα ανοίξει τo μουσικό κουαρτέτο “Athens College Ensemble” ενώ στην αίθουσα θα υπάρχει διαθέσιμη ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ 30-1-2019, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στα τηλέφωνα 210.38.26.600 και 210.64.56.713 ή στο mail: proedros@cancerhellas.org.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου,  ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εισαγωγή: 

Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας 

Εισαγωγική Ομιλία:

Ανδρέας Ξανθός, Υπουργός Υγείας 

Χαιρετισμοί:

  • Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ 
  • Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας 
  • Χαιρετισμός από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο 

Κεντρική όμιλία:

Recent developments in EU tobacco control policies. Vytenis Andriukaitis, Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων 

Συζήτηση Στρογγυλής τράπεζας: 

Συντονιστής:

Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος 

Συμμετέχουν:

  • Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος, Πρύτανης Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 
  • Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας 
  • Cornel Radu-Loghin, Γ. Γραμματέας European Network of Smoking & Tobacco Prevention 
  • Χρήστος Μιχαηλίδης, PHD, Δημοσιογράφος