Συνδεθείτε μαζί μας

10 «βήματα» για την πρόληψη, αλλά και πολλά «άλματα» από τους εθελοντές μας στη Λάρισα!

Οι εθελοντές μας στο Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λάρισα συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά και το 2018 τις πρωτοβουλίες τους στοχεύοντας τόσο στην ενημέρωση για τις τακτικές πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης όσο και στην υποστήριξη και την ανακούφιση συνανθρώπων που πάσχουν και ειδικά των οικονομικά πιο αδύναμων.

Τις τακτικές ενημερωτικές ομιλίες του παραρτήματος και τις εκδηλώσεις έρχεται να πλαισιώσει ιδανικά η έκδοση και διανομή δύο πολύ χρήσιμων και αξιόλογων εντύπων

Το πρώτο έντυπο με τον ευρηματικό τίτλο «Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑ. 10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ!», αναφέρεται στις απαραίτητες εξετάσεις πρόληψης σύμφωνα με τις οδηγίες της  ΠΟΥ. Κυκλοφόρησε σε αρκετές χιλιάδες αντίτυπα και ήδη τα πρώτα 14.000 διανεμήθηκαν ένθετα στην εφημερίδα «Ελευθερία», τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορια στην πόλη της Λάρισας ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις 10 απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές υγείας.

Το δεύτερο έντυπο είναι πολυσέλιδο και έχει τίτλο «Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ». Αφορά οδηγίες κι ενημέρωση για όλες τις τυχόν επιπλοκές της χημειοθεραπείας και τη φροντίδα της υγειας του ογκολογικού ασθενούς. Διανεμήθηκς σε όλα τα ιατρεία και στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας με σκοπό την ενημέρωση στον ασθενή που πάσχει και αγωνιά.

Το έργο όμως των εθελοντών μας στη Λάρισα δεν περιορίζεται μόνο στην ενημέρωση. Για δεύτερη χρονιά το παράρτημά μας προωθεί το πρόγραμμα «ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ» που ήδη βρίσκει εντυπωσιακή απήχηση στην τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα αφορά την φιλοξενία οικονομικά αδύναμων ογκολογικών ασθενών που έρχονται από άλλες πόλεις προκειμένου να κάνουν ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας Ήδη συμμετέχουν σ’ αυτό με συμβάσεις τρία ξενοδοχεία της πόλης, ενώ από το 2018 το Παραρτημά μας στηρίζει τους ασθενείς που φιλοξενεί και με κουπόνια σίτησης (tickets restaurant).

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ». 

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ράνια Σουλτούκη, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Γιώργος Βασιλόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινοθεραπείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Διευθυντής Εργαστηρίου Ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΛ Γιώργος Κύργιας, ανακοινώνουν το πρόγραμμα και εξηγούν στους δημοσιογράφους όλες τις λεπτομέρεις.

 

Οι δράσεις του Παραρτηματός μας στη Λάρισα αποδεικνύουν στην πράξη ότι η προσφορά, η ανθρωπιά και η φροντίδα στον αδύναμο είναι εφικτές ακόμα και στις σημερινές συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, αρκεί να υπάρχει θέληση και πνεύμα εθελοντισμού. Τα συγχαρητήρια στους εθελοντές μας στη Λάρισα συνοδεύονται και από τις ευχές όλων μας για τις πρωτοβουλίες τους!