Συνδεθείτε μαζί μας

1η Ημερίδα Γυναικείας Αναπαραγωγικής Χειρουργικής

Η αλματώδης εξέλιξη στον τομέα της ενδοσκοπικής χειρουργικής έχει επαναπροσδιορίσει την σημασία της χειρουργικής προσέγγισης για την αποκατάσταση αλλά και διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Ο σύγχρονος ρόλος της αναπαραγωγικής χειρουργικής έχει αλλάξει εξαιτίας των βελτιωμένων δυνατοτήτων ενδοσκοπικής χειρουργικής που προκύπτουν από την καινοτομία, την βελτίωση των εργαλείων και τη βελτίωση της γνώσης εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών. Η ενδοσκοπική χειρουργική σε πεπειραμένα χέρια αποτελεί επαναστατική μέθοδο καθώς οι ασθενείς εξέρχονται από το νοσοκομείο την ίδια ή την επόμενη μέρα και ταυτόχρονα μειώνεται η απώλεια αίματος, ο κίνδυνος λοίμωξης και συμφύσεων, ο μετεγχειρητικός πόνος έχοντας μέγιστη αποτελεσματικότητα με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι ενδοσκοπικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν την Υστεροσκόπηση, τη Λαπαροσκόπηση και πιο πρόσφατα την Ρομποτική Χειρουργική.

Η αναπαραγωγική χειρουργική σε συνδυασμό με τα γνωστά πλεονεκτήματα της ενδοσκοπικής χειρουργικής αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην θεραπεία της γυναικείας υπογονιμότητας είτε επιτυγχάνοντας αποκατάσταση της γονιμότητας, καθιστώντας δυνατή την ικανότητα αυτόματης σύλληψης, είτε αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στις περιπτώσεις που ενδείκνυται. Επίσης έχει μεγάλο ρόλο και για την μελλοντική διασφάλιση της γονιμότητας σε γυναίκες που χρήζουν γυναικολογικής επέμβασης αλλά δεν επιθυμούν στην παρούσα φάση να τεκνοποιήσουν.

Αυτά είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την 1η Ημερίδα Γυναικείας Αναπαραγωγικής Χειρουργικής που οργανώνει το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής του νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», την Τετάρτη 8 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ. Διακεκριμένοι επιστήμονες θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους και θα αναπτύξουν όλα τα νέα δεδομένα του κλάδου της Γυναικείας Αναπαραγωγικής Χειρουργικής.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα δοθούν 5 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να «κατεβάσουν» το πλήρες πρόγραμμα κάνοντας κλικ στο σχετικό link που βρίσκεται στο τέλος αυτής της σελίδας.