Συνδεθείτε μαζί μας

Ψυχοσωματική Φροντίδα στον καρκίνο: Ενσυναίσθηση, Κατανόηση και Επικοινωνία

Το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ διοργανώνει την πρώτη του Διημερίδα με θέμα: Ψυχοσωματική Φροντίδα στον Καρκίνο: Ενσυναίσθηση, Κατανόηση και Επικοινωνία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2017 και θα φιλοξενηθεί στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή (Γραβιάς 6, Αθήνα). 

Το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2017 με στόχο να συμβάλλει στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής μέριμνας όσων νοσούν από καρκίνο με την ολιστική προσέγγιση της ασθένειας, πραγματοποιώντας το όνειρο της Έμμας που έφυγε το 2016, στα 24 χρόνια της, από την νόσο. 

H Διημερίδα απευθύνεται σε ασθενείς, τις οικογένειές τους, στους γιατρούς, στους ψυχολόγους, στο νοσηλευτικό προσωπικό και σε φοιτητές των αντιστοίχων επαγγελμάτων. Για την συμμετοχή σας στην Διημερίδα απαιτείται εγγραφή στο www.pamemmazi.org

Στόχος της διημερίδας είναι να αναδείξει την σημασία της ενσυναίσθησης σε όλα τα επίπεδα της ψυχοσωματικής φροντίδας και την ανάγκη μιας πολυδιάστατης ομαδικής προσέγγισης στις διάφορες φάσεις της νόσου και της αποθεραπείας της, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες των εφήβων και των νέων ενηλίκων ασθενών. 

Φιλοξενούμε διακεκριμένους επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ελλάδα. Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, 17.30-20.30 και με δωρεάν συμμετοχή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με κεντρική ομιλήτρια την Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Michelle Riba και ομιλητές την Αιματολόγο Παιδοογκολόγο Kristin Baird, την Διευθύντρια του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Έρευνας του Κλάδου Παιδιατρικής Ογκολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ Lori Wiener, τον Καθηγητή Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Δικαίο και τον Καθηγητή Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη. 

Το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 10.00- 14.00, με εισιτήριο, θα διεξαχθούν τέσσερα παράλληλα εργαστήρια με την συμμετοχή, πέραν των ανωτέρω επιστημόνων, του Ιωάννη Ντίνου Κλινικού Ψυχολόγου του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», του Βασιλείου Μπούνταλη Διευθυντή Κοινωνικών Υπηρεσιών του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», του Λάμπρου Γιώτη Ψυχιάτρου και Δραματοθεραπευτή και της κας Χριστίνας Φραγκιαδάκη συστημικής Ψυχοθεραπεύτριας και Δραματοθεραπεύτριας. 

Η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει την υποστήριξη του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΚΕΔΜΟΠ- «Χάρισε Ζωή» καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών. 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε στο: https://www.pamemmazi.org/diimerida-2017-psixosomatiki-frontida-ston-kar... και στα τηλέφωνα 213 045 2254/6945311772/6932158999. Οι εγγραφές αρχίζουν από τις 4 Σεπτεμβρίου 2017.