Συνδεθείτε μαζί μας

Χωρίς καπνό οι παιδικές χαρές της Λιβαδειάς!

Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους να απαλλάξουν την πόλη τους από το κάπνισμα πραγματοποίησαν οι εθελοντές του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λιβαδειά.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας η πρόεδρος του παραρτήματος κα Στέλλα Ταπανλή είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά, και την Δήμαρχο Λεβαδέων, κα Γιώτα Πούλου και να προωθήσει τα αιτήματα της εκστρατείας κατά του καπνίσματος. 

Η συνάντηση μάλιστα απέδωσε ήδη καρπούς αφού άμεσα αποφασίστηκε να τοποθετηθούν στους χώρους που δραστηριοποιούνται παιδιά των οι πινακίδες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που περιέχουν ένα χαριτωμένο παιδικό σκίτσο και το μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο κάπνισμα στις παιδικές χαρές». Την απόφαση ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά που και με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού, τόνισε:

«Οι γονείς δεν πρέπει να γίνονται κακό παράδειγμα μιμητισμού για τα παιδιά τους, ενώ τα αποτσίγαρα είναι τοξικά απόβλητα και δηλητήριο για τα παιδιά μας. Χρηματοδοτούμε την τοποθέτηση δέκα  πινακίδων στις δέκα πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δήμου Λεβαδέων, παροτρύνοντας τους γονείς να σεβαστούν τους χώρους που παίζουν».

Χάρη λοιπόν στις προσπάθειες του δυναμικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λιβαδειά, τα παιδιά της πόλης σύντομα θα παίζουν απαλλαγμένα από τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Μπράβο!