Συνδεθείτε μαζί μας

Χειροτέχνες και δημιουργοί για την υγεία!

Με «όχημα» την τέχνη και μ’ ένα τριήμερο αφιερωμένο στα μηνύματα της υγείας υποδέχθηκαν την άνοιξη οι εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος Νέας Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Από τις 19 έως τις 21 Απριλίου, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας οργάνωσαν την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση «χειροτέχνες και δημιουργοί» με την συμμετοχή μελών του παραρτήματος, καλλιτεχνών και δημιουργών. Όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις δράσεις υγείας που ετοίμασαν μεθοδικά οι εθελοντές του παραρτήματος.

Έτσι λοιπόν την πρώτη ημέρα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας και τον Σύλλογο Μυοσκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», με την συμβολή της κας Μαρίας Στασινοπούλου και πολλών εθελοντριών πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις οστικής πυκνότητας και λιπομετρήσεις. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων συνοδεύονταν από ιατρική γνωμάτευση ενώ ειδική διαιτολόγος έδινε συμβουλές για τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης. 

Την δεύτερη ημέρα οι εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος στόχευσαν περισσότερο στην ψυχική υγεία. Έτσι αφού υποδέχθηκαν την Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου παρέδωσαν τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρο του παραρτήματος και Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης κα Μοσχούλα Μπέστα η οποία παρουσίασε μια πολύ πρωτότυπη εισήγηση υπό τον επίκαιρο τίτλο: «Έφτασε η λαμπρή, λάμπρυνε την ψυχή σου». Το νόημα της Λαμπρής αλλά και η δυνατότητα όλων μας να λαμπρύνουμε την ψυχή μας, να νιώσουμε καλύτερα, να αισθανθούμε μια ευεργετική εσωτερική αλλαγή ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την κα Μπέστα και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου. Όπως εύστοχα παρατήρησε η πρόεδρος του ενιαίου παραρτήματος κα Ελισάβετ Γεωργιάδου η ψυχή «είναι αυτή που φέρνει το φορτίο όλων των συναισθημάτων, αυτή που οδηγεί τα συναισθήματα της αγάπης, του μίσους, της καλοσύνης, της χαράς, οτιδήποτε μπορεί να νιώσουμε στη ζωή μας. Ο νους σχεδιάζει, αλλά τελικά τα βήματα και τις τελευταίες αποφάσεις νομίζω τις παίρνει η ψυχή…»

Η τρίτη και τελευταία ημέρα της έκθεσης αφιερώθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κώδικα κατά του Καρκίνου. Στην άσκηση. Και όταν αναφερόμαστε στην άσκηση δεν μπορούμε να παραλείψουμε το πιο ευχάριστο είδος της. Τον χορό. Μαζί λοιπόν με τους εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. βρέθηκε το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού «GADALA». Η Διευθύντρια σπουδών κα Φωτεινή Γκαντάλα αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στην ευεργετική επίδραση του χορού στην σωματική και ψυχική υγεία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι αναφορές της στον αυθεντικό ανατολίτικο χορό και στην αναγνωρισμένη μέθοδο διδασκαλίας «GADALA».

Αμέσως μετά, μέλη της χορευτικής ομάδας των Σχολών «GADALA» παρουσίασαν εντυπωσιακούς αιγυπτιακούς χορούς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα από όλους τους τυχερούς που βρέθηκαν στο χώρο της έκθεσης κλείνοντας με ιδανικό τρόπο το τριήμερο.

Μπράβο στους εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που με τις ευρηματικές πρωτοβουλίες τους λαμπρύνουν την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς!

ΠΗΓΗ: IONIANET.GR-Παναγιώτα Σουγιά

H Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Ελισάβετ Γεωργιάδου με την Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ν. Ιωνίας κα Φωτεινή Παπαδοπούλου

  

 

 

 

Η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Ελισάβετ Γεωργιάδου

Η Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Αντιπροέδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Μοσχούλας Μπέστα

Η Διευθύντρια Σπουδών του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού «GADALA», κ. Φωτεινή Γκαντάλα