Συνδεθείτε μαζί μας

Φωνές Γυναικών που Αγάπησα!

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε την Εβδομάδα Εορταστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ενιαίο Παράρτημά μας Νέας Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.)

Το Σάββατο 10-3-2018, μαζί με ένα ένθερμο κοινό που αποθέωσε τους ερμηνευτές της μουσικής παράστασης «ΦΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ», την Ντομενίκα Ρέγκου και τον Δημήτρη Βερύκιο στον κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ», ταξιδέψαμε όλες και όλοι χθες σε όλο τον πλανήτη και σε όλες τις γλώσσες με τα τραγούδια της παράστασης. 

Η παράσταση νοηματοδοτώντας με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα της γυναίκας, εξελίχθηκε σε ύμνο για τη γυναίκα καλλιτέχνη σε όλα τα επίπεδα. Ύμνος σε γυναίκες με ελεύθερη ψυχή και έντονη προσωπικότητα, που με όχημα την τέχνη τους, έγιναν πρότυπα–ινδάλματα και σημάδεψαν με τα τραγούδια τους -και όχι μόνο- πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και πολιτικά την εποχή μας, μεταφέροντας το μήνυμα της ζωής, της αγάπης, της χαράς, του πόνου και του πάθους! Στη μνήμη όλων μας ανακλήθηκαν γυναικείες φωνές που μας εξέφρασαν όλους και συνεχίζουν να ακούγονται με αμείωτο ενδιαφέρον ως τις μέρες μας! Γυναικείες φωνές που αποτέλεσαν κι αποτελούν την φωνή του κόσμου (Ε. Πιάφ, Μ. Μερκούρη, Μ. Ντήτριχ, Α. Ροντρίγκεζ, Ν. Μούσχουρη, Δαλιδά, Μ. Κάλλας, Τζ. Μπαέζ κ.ά.). Την παράσταση πλαισίωναν ιδανικά η Αρετή Κοκκίνου με την κιθάρα της και ο Γάσπαρης Μαμμάς με το κλαρινέτο.

Εκτός όπως από τις μυθικές γυναίκες της παράστασης οι καλεσμένοι μας συνάντησαν από κοντά τις εθελόντριες και μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματός μας, που δεν παρέλειψαν να ενημερώσουν και να μοιράσουν έντυπο υλικό στο φουαγιέ του κινηματογράφου με τα μηνύματα της πρόληψης, της φροντίδας, της Αγωγής Υγείας, εξηγώντας και αναλύοντας σε όλους το σύνθημα μας, «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ». Αλλάζουμε τρόπο ζωής, αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε όλα εκείνα που μας βλάπτουν. Τόσο απλό στη σύλληψη και όμως τόσο πολύπλοκο στην εφαρμογή του. Ενόψει μάλιστα της άνοιξης που ήδη έχει κάνει την εμφανισή της, μαζί με τα φυλλάδιά μας στις κυρίες προσφέθηκε δείγμα αντιηλιακής για την προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αφού ευχαριστήσουμε το IONIA NET για την δημοσιογραφική κάλυψη της παράστασης οφείλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο μπράβο στον Δήμο Νέας Ιωνίας και στο παραρτημά μας Ν.Ι.Φ.Η.Μ. για την πολύ ωραία πρωτοβουλία τους αλλά και ένα ολόθερμο ΕΥΓΕ στους εθελοντές και τις εθελοντριές μας, αφού τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα μπρορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συνδρομή τους!