Συνδεθείτε μαζί μας

Τρεις εξαιρετικοί επιστήμονες δίνουν τα φώτα τους για το Γαστρεντερικό Σύστημα στην Μεταμόρφωση!

Το Γαστρεντερικό Σύστημα, ο ρόλος του στην υγεία και την πρόληψη των νοσημάτων, η σημασία της διατροφής αλλά και τα ψυχικά νοσήματα που σχετίζονται ήταν το αντικείμενο της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσαν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 οι εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Το Παράρτημα μας «επιστράτευσε» για την περίπτωση τρεις εξαιρετικές ομιλήτριες. Την Γαστρεντερολόγο-Ενδοσκόπο-Ηπατολόγο και Επιστημονικό Συνεργάτη στην κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» κα Ευαγγελία Σπανού, την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο στο Τμήμα Διατροφής του Γ. Ν. Ν. Ιωνίας «Κωσταντοπούλειο»-Πατησίων κα Μαρία Κωσταντινίδου και την Κλινική ψυχολόγο-Οικογενειακή θεραπεύτρια κα Μαριλένα Καραματσούκη. 

Μαζί με τους αντιπροέδρους του Παραρτήματος κα Μοσχούλα Μπέστα και κ. Παναγιώτη Βλασσα, και την Γενική Γραμματέα κα Πόπη Μπολώτη, η Πρόεδρος του ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ., κα Βέτα Γεωργιάδου, με μια σύντομη εισαγωγή καλωσόρισε τις ομιλήτριες αλλά και τους δεκάδες φίλους που αφιέρωσαν το πρωϊ της Κυριακής στην φροντίδα της υγείας τους.

Η εκδήλωση ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους όχι μόνο να ενημερωθούν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά διατυπώνοντας τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις ομιλήτριες δήλωσαν ότι δεν θα περιορίσουν την προσφορά τους μόνο στο πλαίσιο της εκδήλωσης αλλά σκοπεύουν να συνεχίσουν, παρακολουθώντας σε εθελοντική βάση τα μέλη του παραρτήματος που παρουσιάζουν σχετικά προβλήματα. Μάλιστα οι εθελοντές μας είχαν ήδη την χαρά να υποδεχθούν στις τάξεις των μελών του ενιαίου Παραρτήματος την κα Μαρία Κωσταντινίδου.

Οι τακτικές πρωτοβουλίες του ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. έχουν κερδίσει με την ουσιαστική προσφορά τους την τοπική κοινωνία. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη η παρουσία του εντεταλμένου για θέματα υγείας Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεώργιου Ηλιόπουλου ο οποίος πλασιωμένος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου κα Μαριάννα Ζούρου και από τις εκπροσώπους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής κυρίες Ντούρου και Δημητροκάλλη, αφού έκλεισε την εκδήλωση με την διατύπωση των συμπερασμάτων δεν παρέλειψε να απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους εθελοντές μας.