Συνδεθείτε μαζί μας

Τι κινδύνους προκαλεί η αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου;

Τα κινητά τηλέφωνα, χρήσιμα και καθημερινά εργαλεία επικοινωνίας, για αρκετούς μαθητές (αλλά και ενήλικες) έχουν εξελιχθεί σε προέκταση του χεριού τους. Η αλόγιστη χρήση όμως της κινητής τηλεφωνίας κρύβει κινδύνους που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί.

Αυτό ήταν το αντικείμενο της πολύ επιτυχημένης παρουσίασης που οργάνωσε για τους μαθητές του του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Καστριτσίου, το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πάτρα σε συνεργασία με  τον διευθυντή Σχολείου, κ. Γιάννη Σφαέλο και τον υποδιευθυντή Ευάγγελο Κυριακουλόπουλο

Λίγες ημέρες πριν την Πασχαλινή εορταστική περίοδο, που για πολλούς γονείς είναι μια καλή ευκαιρία να δωρίσουν ένα κινητό τηλέφωνο στα παιδιά τους, ήταν η πλέον κατάλληλη στιγμή για τους νεαρούς μαθητές της Β’ Λυκείου, να ενημερωθούν από το μέλος του ΔΣ του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρη Καρδαμάκη που με απλά λόγια εξήγησε τους σοβαρούς κινδύνους και τις βλαβερές συνέπειες  της υπερβολικής επαφής μας με τα κινητά τηλέφωνα, την σωστή χρήση των ακουστικών, την θέση που πρέπει να τοποθετείται το κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του ύπνου, τους σοβαρούς κινδύνους από την ακτινοβολία κ.λπ  

Την συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε η πρόεδρος του παραρτήματος κα Νατάσα Ράγιου και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να ενημερωθούν με λεπτομέρειες για τις αλήθειες και τους μύθους που αφορούν την καθημερινή χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Μπράβο στους εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πάτρα για τις πρωτοβουλίες και τις εξορμήσεις που οργανώνει στα σχολεία της Αχαΐας!