Συνδεθείτε μαζί μας

Τι δείχνουν οι πρόσφατες έρευνες για το κάπνισμα; Πότε ανακοινώνεται η Σύσταση Εθνικής Συμμαχίας για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου;

Καπνίζουν οι σημερινοί έφηβοι; Έχει περιοριστεί το κάπνισμα στη χώρα μας; Πόσο εκτεθειμένοι είμαστε στο παθητικό κάπνισμα; Τις απαντήσεις σ’ αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα θα πληροφορηθούμε έγκυρα και υπεύθυνα στην συνέντευξη τύπου που οργανώνουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 (ώρα 12:30, Ηπίτου 17Β, Πλάκα) το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα από δύο πρόσφατες έρευνες σχετικά με το κάπνισμα στην Ελλάδα. Ειδικότερα:

  • Η επιδημιολογία του καπνίσματος στην Ελλάδα – Αποτελέσματα δημοσκόπησης του ελληνικού κοινού σχετικά με την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα (Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ACG – Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Μάιος 2019) 
  • Η επιδημιολογία του καπνίσματος στον εφηβικό πληθυσμό - Πανελλήνιες έρευνες HBSC/WHO και ESPAD (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής»)

Τα αποτελέσματα των ερευνών θα ανακοινώσουν ο Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος και η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κα Άννα Κοκκέβη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τα αποτελέσματα των ερευνών για το κάπνισμα θα ανακοινωθεί και η σύσταση Εθνικής Συμμαχίας για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου, εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

 

Περισσότερες πληροφορίες: