Συνδεθείτε μαζί μας

Τα 20 χρόνια δράσης γιόρτασε η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης!

Μια συγκινητική εκδήλωση, γεμάτη Τέχνη, ποίηση κι ανθρωπιά, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις 14 Δεκεμβρίου 2017 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας – ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυση της.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Διευθύντρια του ΕΜΣΤ κα. Κατερίνα Κοσκινά ενώ το πρόγραμμα ξεκίνησε με ξενάγηση στην έκθεση "Face Forward", από την επιμελήτρια του ΕΜΣΤ κ. Μαρίνα Τσέκου και τον φωτογράφο Γιάννη Βασταρδή σε ένα κτίριο πραγματικό κόσμημα υπερσύχρονων προδιαγραφών (πρώην ΦΙΞ) 

Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του μουσείου, η Πρόεδρος της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. κα. Αθηνά Βαδαλούκα μίλησε για το επιστημονικό, εθελοντικό κι εκπαιδευτικό έργο της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. Η κ. Έλλη Καρανίκα, Συντονίστρια Διευθύντρια Αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο της Κω, παρουσίασε την εργασία της με τίτλο «Διαχείριση του Πόνου σε Μετανάστες – Πρόσφυγες. Η εμπειρία της Κω». Προβλήθηκαν επίσης βίντεο από την φωτογραφική εργασία της Χριστίνας Βάζου με θέμα τα Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ποιήματα των Ελύτη, Σεφέρη, Μπομπ Ντύλαν και στίχοι ελληνικών δημοτικών τραγουδιών ανθολογημένοι από τον δημοσιογράφο Παντελή Μπουκάλα, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Αρχιπρεσβύτερος π. Κτενίδης ως εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αλλά και Πρόεδροι και εκπρόσωποι άλλων επιστημονικών εταιρειών και ιδρυμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι φίλοι και τα μέλη της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ!

Πληροφορίες για την ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. στο www.grpalliative.gr