Συνδεθείτε μαζί μας

Τα παιδιά στο Γαλαξίδι θα ζήσουν χωρίς καπνό!

Με το σύνθημα “Παιδεία σε έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα” η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία επιχειρεί να ενημερώσει τους νέους, ήδη από τη σχολική ηλικία, σχετικά με τις τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι εθελοντές του παρατήματος Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αξιοποιώντας την στήριξη της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Γαλαξιδίου αλλά και της κας Σύλβιας Μισιρλή, υπεύθυνης πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οργάνωσαν την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 μια επιτυχημένη εξόρμηση στο Γυμνάσιο Γαλαξιδίου.

Σαράντα πέντε μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φυσικοθεραπευτή και Διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Αναστάσιο Μαντζώρο που παρουσίασε τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, το πώς το κάπνισμα επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας καθώς και διάφορες προτάσεις για την αποφυγή του. Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με τον πιο ιδανικό τρόπο με την διαδραστική συζήτηση που οργάνωσε με τους νεαρούς μαθητές η Ψυχολόγος κα Ιωάννα Καλλία με στόχο να αναλύσει την αλληλεπίδραση μεταξύ ψυχικής και σωματικής υγείας, τις συνέπειες μίας πιθανής διαταραχής τους και το πώς μπορεί κανείς να διατηρεί μία ισορροπία μεταξύ των δύο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Φωκίδα για την πρωτοβουλία του και πολλά μπράβο στους μαθητές του Γυμνασίου Γαλαξιδίου για την ενθουσιώδη και ουσιαστική συμμετοχή τους.

Ευχόμαστε στους εθελοντές του Παραρτήματος Φωκίδας να προωθήσουν τους στόχους τους και να επισκεφτούν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία του Νομού!