Συνδεθείτε μαζί μας

Τα παιδιά μαθαίνουν να φροντίζουν την υγεία τους!

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν οι εθελοντές του παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας τις ενημερωτικές τους εξορμήσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα που αφορούν την προστασία της υγείας αλλά και την προώθηση των αντικαπνιστικών μηνυμάτων. Φυσικό ήταν λοιπόν να ανταποκριθούν και στην πρόσκληση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων του Γυμνασίου Φυλής, του Γυμνασίου Ζεφυρίου και του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και να βρεθούν κοντά στα νέα παιδιά. 

Στις 24/1/2019, 1/2/2019 και 12/2/2019 αντίστοιχα επισκέφθηκαν τα σχολεία και είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους μαθητές για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος, να συζητήσουν μαζί τους και ν’ ακούσουν τους προβληματισμούς τους. Μάλιστα δεν παρέλειψαν να εφοδιάσουν τα παιδιά και με άφθονο έντυπο υλικό ώστε στον ελεύθερο χρόνο τους να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες υγείας και πρόληψης.

Όλες οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης είναι οπωσδήποτε χρήσιμες, αλλά όταν αυτές έχουν στόχο τα νέα παιδιά, τότε αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Μπράβο στους δραστήριους εθελοντές του παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής!