Συνδεθείτε μαζί μας

Τα παιδιά από την Πάτρα … δεν θα καπνίσουν ποτέ!

Άλλη μια εξόρμηση των εθελοντών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πάτρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στόχος τους αυτή τη φορά η ενημέρωση των μαθητών του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστήμιου στο Καστρίτσι για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019 ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Σφαέλος και ο υποδιευθυντής κ. Ευάγγελος Κυριακόπουλος υποδέχθηκαν την πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Νατάσα Ράγιου και μαζί με τους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου παρακολούθησαν τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Απόστολο Βανταράκη που μαζί με την νοσηλεύτρια Ιωάννα Βελισσάρη και την φυσιοθεραπεύτρια κα Ζωή Σαπλαούρα παρουσίασαν το πρόγραμμα αγωγής Υγείας με τίτλο: «Σχολείο χωρίς τσιγάρο και  Δημόσια Υγεία»

Ο εθισμός στην νικοτίνη, οι ευθύνες τον γονιών,  τα κοινωνικά διλήμματα, η δήθεν «επανάσταση» του καπνίσματος ήταν μερικά από τα θέματα που προκάλεσαν έντονο αλλά εποικοδομητικό  διάλογο με τους νεαρούς μαθητές που εντυπωσίασαν με την ζωντανή παρουσία και την συμμετοχή τους.

Μπράβο στο παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πάτρα για τις συνεχείς αντικαπνιστικές πρωτοβουλίες του που συμπληρώνουν ιδανικά τις δράσεις του για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των κινητών τηλεφώνων σε όλα τα σχολεία της Αχαΐας. Μπράβο και στους επιστήμονες που στηρίζουν τις εξορμήσεις τους, αλλά κυρίως εύγε στα νέα παιδιά για την ενθουσιώδη συμμετοχή και την ανταπόκρισή τους!