Συνδεθείτε μαζί μας

Τα νέα φάρμακα στην ογκολογία: από την έρευνα στην κλινική πράξη

Οι εξελίξεις και η πρόοδος σε όλους τους τομείς της ογκολογίας είναι πλέον ραγδαίες τόσο σε εμφάνιση νέων φαρμάκων όσο και σε επίπεδο προβλεπτικών δεικτών. Ιδανικά θα μπορούσε η πλειοψηφία των ασθενών να υποβάλλεται σε εξατομικευμένη θεραπεία που είναι και ο στόχος της όλης προσπάθειας. 

Ανοσοογκολογία, στοχεύουσες θεραπείες, μόνες και σε συνδυασμό μεταξύ τους ή με συμβατική χημειοθεραπεία έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές. 

Η “Εταιρεία Μελέτης Νέων Φαρμάκων” και η Β’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική του ΓΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας» με συνδιοργανωτές την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου (ΕΛΙΕΚ) διοργανώνουν φέτος το 6ο Επιστημονικό Forum «Τα νέα φάρμακα στην ογκολογία: από την έρευνα στην κλινική πράξη». 

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 10 Μαϊου έως το Σάββατο 12 Μαϊου στη σκιά του Λυκαβηττού στο St George Lycabettus Hotel. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να το «κατεβάσετε» σε μορφή pdf ακολουθόντας τον σύνδεσμο στο τέλος της σελίδας.

Ο στόχος του συνεδρίου και φέτος παραμένει η παρουσίαση νέων φαρμάκων στην ογκολογία, παλαιότερων φαρμάκων σε νέες ενδείξεις και όλα όσα αφορούν μελέτες φάσης ΙΙ και ΙΙΙ στα διάφορα νεοπλάσματα. 

Στο συνέδριό έχουν ενταχθεί ως ομιλητές έμπειροι ειδικοί θεμάτων καθώς και νεότεροι συνάδέλφοι. Ως συντονιστές έχουν επιλεγεί επιφανείς ογκολόγοι που με την εμπειρία τους θα συμβάλλουν στην επιτυχή έκβαση του συνεδρίου. 

Επίσης, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου νέοι ογκολόγοι (ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι) απ’ όλα τα Ογκολογικά τμήματα της χώρας θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με τίτλο «Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στην Ογκολογία». Στην ημερίδα αυτή θα παρουσιαστούν αληθινά περιστατικά και θα σχολιαστούν τα διλήμματα που παρουσιάστηκαν καθώς και η λύση τους. 

 

Δικαίωμα Συμμετοχής - Πιστοποίηση 

Το κόστος εγγραφής είναι δωρεάν.
Βάσει της τελευταίας εγκυκλίου του ΕΟΦ, θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης του χρόνου παρακολούθησης. Με τη λήξη του συνεδρίου θα δίνεται πιστοποιητικό σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 60% των συνολικών ωρών του προγράμματος. Ο αριθμός Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD) που θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες θα υπολογιστεί βάσει του χρόνου παρακολούθησης. 

 

Γραμματεία 

E.T.S. Events & Travel Solutions A.E., Ελ. Βενιζέλου 154, 171 22 Ν. Σμύρνη Τηλ.: 21098 80 032, Φαξ: 21098 81 303 Email: ets@otenet.grets@events.gr Website: www.events.gr