Συνδεθείτε μαζί μας

Παιδικός Καρκίνος και Κληρονομικότητα

Κινδυνεύει το παιδί μας από τον καρκίνο; Έχει σχέση η κληρονομικότητα για την ανάπτυξη της νόσου στα παιδιά; Αυτά είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τους φίλους του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πάτρα.

Στην επιστημονική-ενημερωτική εκδήλωση που ετοιμάζουν την Τετάρτη, 8 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, υποδέχονται με ομάδα κορυφαίων επιστημόνων με σκοπό να συζητήσουν για τον παιδικό καρκίνο και την κληρονομικότητα, και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νόσο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μαζί τους θα είναι και η «Φλόγα» Πάτρας,  με την παρουσία της δραστήριας Τασίας Παπαϊωάννου, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βιωματικές ιστορίες γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που θα ακουστούν στην διάρκεια της εκδήλωσης.

Αρωγός σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη  εκδήλωση, το «Φωτεινό Αστέρι» και ο πρόεδρος του Χρήστος Σπηλιόπουλος και συμπαραστάτης, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ομιλήτριες: 

  • Δρ Ελένη Κοσμίδου - Βασιλάτου, παθολόγος - ογκολόγος, Διευθύντρια του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων και Εφήβων,  με θέμα «Παιδιατρική Ογκολογία»
  • Δρ Έλενα Φούτζηλα MD, PHD, παθολόγος - ογκολόγος,  με θέμα «Κληρονομικότητα και καρκίνος» 
  • Ιωάννα Τσάκωνα, Ψυχολόγος, Υγειονομική Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ, με θέμα «Ενημερωμένο παιδί - ενημερωμένοι γονείς»

Προεδρείο: 

  • Καλόφωνος Χαράλαμπος,  Καθηγητής Παθολογίας - Ογκολογίας Π.Γ.Ν.Π
  • Καρδαμάκης Δημήτριος, Διευθυντής Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Π.Γ.Ν.Π