Συνδεθείτε μαζί μας

Ο κινητός μαστογράφος στο Δίστομο!

Μια ευχάριστη έκπληξη ετοίμασαν για τις γυναίκες του Διστόμου οι δραστήριοι εθελοντές του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λιβαδειά το τριήμερο 18-20 Σεπτεμβρίου 2019. Σε συνεργασία με τον «Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου» οργάνωσαν μια πολύ επιτυχημένη εξόρμηση του κινητού μαστογράφου στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας ώστε να προωθήσουν στην πράξη τα μηνύματα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης της φροντίδας. 

Για τρεις ημέρες οι γυναίκες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αλλά και να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο. Μαζί με τα μέλη του παραρτήματος, ο φιλόξενος Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς και εθελοντές από την τοπική κοινωνία, όπως ο Λουκάς Δημάκας, πολύτιμοι συνεργάτες με ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος. 

Αντίδωρο στην προσφορά; Μια αξέχαστη επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού. Η εξαιρετική αφήγηση του Χρήστου Παπανικολάου ζωντάνεψε τα γεγονότα της τραγικής σφαγής των 228 Διστομιτών από τους κατακτητές και άγγιξε τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής των εθελοντών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. 

Ας τους καμαρώσουμε όλους σε λίγα φωτογραφικά στιγμιότυπα μαζί με την Βίβιαν και την Ιωάννα τις δύο εξαιρετικές τεχνολόγους που συνόδεψαν τον μαστογράφο σ’ αυτήν την τόσο επιτυχημένη εξόρμηση!