Συνδεθείτε μαζί μας

Ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται!

Στο αμφιθέατρο που Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (25ης Μαρτίου και Γουμεράς γωνία) την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 11:30 π.μ, θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και επίσημο καλεσμένο τον πρόεδρο της, Ευάγγελο Φιλόπουλο με θέμα:

«Ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται»

Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάζονται ακόμη ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, το wincancer.gr, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας, o Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας και η Θεατρική Ομάδα «Βόρειο Πεδίο».

Ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος θα παρουσιάσει το θέμα: «Κατανοώντας τον καρκίνο. Διαλύοντας το μυστήριο, τις προκαταλήψεις, τις παρανοήσεις και τις αδικίες», εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης θα μας μιλήσει για την σπουδαιότητα της πρόληψης ενώ η ψυχολόγος Μαίρη Βαρβαρούση θα εξηγήσει πως αντιμετωπίζουμε τους φόβους και τις προκαταλήψεις μας για τον καρκίνο.

Θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο Κυριάκος Παπουλίδης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να κατανοήσουν όλοι ότι η μάχη κατά του καρκίνου είναι μία μάχη για μία καλύτερη ζωή, μία μάχη που αφορά όλους μας. Η υπόθεση καρκίνος είναι υπόθεση ζωής. Είναι υπόθεση με την οποία πρέπει να αναμετρηθούμε προσωπικά ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί σαν κοινωνία.

Είναι κυρίως μία συνεχής προσπάθεια να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες. Να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί όσους έχουν ανάγκη.

Δεν πρέπει να στιγματίζουμε τους ανθρώπους που έχουν καρκίνο, οι καρκινοπαθείς δεν είναι «θλιβερά ποσοστά θνησιμότητας». Αγωνίζονται και προασπίζονται την αξία και την ιερότητα της ζωής, για αυτό θα πρέπει να τους σεβόμαστε.

Γιατί και το να ζεις με καρκίνο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ζεις ευτυχισμένα.

Δεν φοβόμαστε τον καρκίνο τον αντιμετωπίζουμε. Ο καρκίνος είναι η αφορμή. Η ευζωία είναι ο στόχος και αυτόν μπορούμε να τον πετύχουμε με τη θέληση μας, την αγάπη και την κοινή δράση όλων μας.