Συνδεθείτε μαζί μας

Ο Βασιλικός … από τους Ονειροβάτες!

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση πολιτισμού ετοιμάζουν οι εθελοντές του παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνοδεύοντας ιδανικά τις τακτικές ενημερωτικές εξορμήσεις τους για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την θεραπεία της νόσου.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, Φιλαδελφείας 87 Αχαρνές, υποδέχονται την θεατρική ομάδα «ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ» που θα παρουσιάσει το Κοινωνικό Δράμα του Ανωνίου Μάτεση: ”Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ”. 

Μάλιστα όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να απολαύσουν την Έκθεση Ζωγραφικής της Στέλλας Παππή, της οποίας το έργο και η καλλιτεχνική της δράση επικεντρώνεται στους τομείς των Drawing, Wire Sculpture, 2D, Graphic Design, Computer Αnimation and Game Design. Ως απόφοιτος του International Baccalaureate του Κολλεγίου Αθηνών και φοιτήτρια στο Ringling College of Art & Design, Sarasota, FL, απαριθμεί ήδη στο ιστορικό της τη συμμετοχή της στη Visual Arts Exhibition του Πανεπιστημίου, την εθελοντική συμμετοχή της σε εκθέσεις, πολυεθνικές εταιρείες και δράσεις που αφορούν σε ευάλωτες ομάδες καθώς και τη δημιουργία εξωφύλλων και βιβλίων που πωλούνται στο amazon.com.

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο συγγραφέας του έργου και λόγιος, Αντώνιος Μάτεσης (1794-1875), καταγόμενος από τη Ζάκυνθο, υπήρξε αριστοκρατικής καταγωγής αλλά σύντομα εμπνεύστηκε από τις προοδευτικές ιδέες της εποχής του καθώς και τις ιδέες της Φιλικής Εταιρείας, της οποίας ήταν μέλος. Έχει αφήσει πλούσιο συγγραφικό έργο, αλλά ο «ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ» αποτελεί το μοναδικό θεατρικό του κείμενο καθώς και το πρώτο κοινωνικό μας δράμα σε πεζό λόγο. Γράφτηκε το 1829-1830 και εκδόθηκε το 1859, όμως έχει διαχρονική αξία και μηνύματα καθώς αναφέρεται στη σύγκρουση πατέρα-υιού σχετικά με έναν απαγορευμένο έρωτα. Όσο και αν το θέμα φαντάζει συνηθισμένο, ο Μάτεσης καταφέρνει μέσα από το κείμενό του να παρουσιάσει με δραματουργικό τρόπο τη σύγκρουση των ιδεών του Διαφωτισμού με την πολύ ισχυρή φεουδαρχία της εποχής, τη σύγκρουση της προόδου με τη συντήρηση και τον αγώνα της γυναίκας για την κατάκτηση μίας δίκαιης θέσης μέσα στην κοινωνία.

 

ΟΙ «ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ»

Η πολυβραβευμένη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ», έχει ένα πλούσιο ρεπερτόριο στο ιστορικό της που εκτείνεται από το αρχαίο δράμα και το σαιξπηρικό θέατρο, συνεχίζει στο σύγχρονο ευρωπαϊκό και νεοελληνικό θέατρο και καταλήγει σε λαϊκά και λόγια παραμύθια. 

Τη Δραματουργική Επεξεργασία έχει αναλάβει η Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου, τη Μουσική Επιμέλεια ο Τάσος Σωτηράκης, τα Σκηνικά ο Δημήτρης Μανωλέλλης και τα Κοστούμια η Μαρία Τσονάκα.