Συνδεθείτε μαζί μας

Οι μαθητές στη Δεσφίνα μαθαίνουν πως θα ζήσουν χωρίς καπνό!

Άλλη μια επιτυχημένη εξόρμηση οργάνωσαν οι εθελοντές του Παραρτήματος Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με στόχο την ενημέρωση της νέας γενιάς για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και όχι μόνο.

Αυτή τη φορά ήταν το Γυμνάσιο Δεσφίνας που τους φιλοξένησε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019. Με την άψογη συνεργασία της Διευθύντριας του Σχολείου κας Ηλέκτρας Κονιδάρη και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού, 50 νεαροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φυσικοθεραπευτή PhD κ. Αναστάσιο Μαντζώρο, που παρουσίασε στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία μας και γενικά στον τρόπο ζωής μας.

Στη συνέχεια η υπεύθυνη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σύλβια Μισιρλή, με μια πρωτότυπη επινόηση πέτυχε να “εμπλέξει” ενεργά τους μαθητές και να αναπτύξει μαζί τους έναν ωφέλιμο διάλογο. Τους χώρισε σε επτά ομάδες και τους μοίρασε ένα φύλλο εργασίας ζητώντας τους να απαντήσουν, στις εξής τέσσερις ερωτήσεις σχετικά με την ομιλία που μόλις είχαν παρακολουθήσει:

  1. Κάτι που ξέραμε ήδη
  2. Κάτι που ακούσαμε για πρώτη φορά
  3. Κάτι που μας έκανε εντύπωση
  4. Κάτι που πιστεύαμε και μετά την παρουσίαση καταλάβαμε πως ήταν λάθος

Αφού συγκεντρώθηκαν οι απαντήσεις, εκπρόσωποι των ομάδων τις παρουσίασαν στο σύνολο των παρευρισκομένων. Ακολούθησε διάλογος και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους αλλά και να κάνουν ιδιαίτερα εύστοχες και ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Φωκίδα για τις πρωτοβουλίες τους στα σχολεία της περιοχής, στο εκπαιδευτικό προσωπικό που τόσο πρόθυμα και άμεσα ανταποκρίθηκε και κυρίως στους νεαρούς μαθητές της Δεσφίνας για τον ενθουσιασμό και την ενεργή συμμετοχή τους.