Συνδεθείτε μαζί μας

Οι εξαρτήσεις και η σχέση τους με την ψυχοκοινωνική υγεία των νέων!

Το δικό τους μικρό λιθαράκι τοποθέτησαν με επιτυχία στο μεγάλο έργο που αφορά την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υγείας των νέων οι εθελοντές του Ενιαίου Παραρτήματος Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Με την συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα», του Δήμου Νέας Ιωνίας και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής οργάνωσαν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 μια εξαιρετική εσπερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης. Στόχος τους η ανάδειξη του «δύσκολου» θέματος που αφορά στην σχέση των εξαρτήσεων με την ψυχοκοινωνική υγεία και που αγγίζει μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων, η αφύπνιση των οικογενειών τους, η κινητοποίηση των τοπικών φορέων αλλά πρωτίστως η ενημέρωση όσων συμμετείχαν και ενδιαφέρθηκαν να αναζητήσουν απαντήσεις από τους δύο εξαιρετικούς εισηγητές.

Η Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα», κ. Ελένη Πλεξίδα, παρουσίασε το θέμα: «Οι εξαρτήσεις στη σύγχρονη ζωή: Ανιχνεύοντας τα στάδια και τους επιβαρυντικούς παράγοντες.», ενώ ο Ψυχολόγος, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα», κ. Ιωάννης Κομνηνόγλου, εξειδίκευσε περισσότερο στους νέους με την εισήγηση: «Ενισχύοντας την ψυχοκοινωνική υγεία των νέων: Προστατευτικοί παράγοντες και δεξιότητες.» Οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί από το ακροατήριο πολλές αλλά και οι τοποθετήσεις των δυο εισηγητών εύστοχες και εκλαϊκευμένες ώστε η ενημέρωση να είναι πλήρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο στόχος της κινητοποίησης των τοπικών φορέων και της γενικότερης ανάδειξης του προβλήματος της ψυχοκοινωνικής υγείας των νέων προωθήθηκε εξ’ ίσου ικανοποιητικά. Η πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κα Ελισάβετ Γεωργιάδου μαζί με την Αντιπρόεδρο κα Μοσχούλα Μπέστα και τις Γραμματείς κα Μαρία Στασινοπούλου και κα Πόπη Μπολώτη, υποδέχθηκαν και ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, την Διευθύντρια της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μεταμόρφωσης κ. Νικολέττα Πατέλη, τις κυρίες Μαρία Ντούρου, Ελένη Ρούσσου και Γιώτα Δημητροκάλλη από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεταμόρφωσης και τον Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα» Ν. Ιωνίας και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Παναγιώτη Βλασσά.

Για άλλη μια φορά οι εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αποσπούν τα συγχαρητήρια όλων μας για την ευαισθησία και τις πολυποίκιλες πρωτοβουλίες τους! 

Τους ευχόμαστε να παραμείνουν υγιείς, δραστήριοι και ακόμα πιο ευρηματικοί και το νέο έτος 2019!

Αρθογράφοι: