Συνδεθείτε μαζί μας

Οι γυναίκες στη Στυλίδα δεν φοβούνται τον Καρκίνο του Μαστού!

Λίγο πριν τις γιορτές οι εθελοντές του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Στυλίδα επέλεξαν να αποχαιρετίσουν το 2018 με μια βραδιά αφιερωμένη στην γυναίκα. Το απόγευμα της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στο κτίριο του ΟΣΚ και υποδέχθηκαν όλοι μαζί την κα Νατάσα Παζαΐτη, (Γενική Χειρουργό - Ειδική Χειρουργό Μαστού, Διευθύντρια Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας & Αποκατάτασης Μαστού στο Metropolitan General) που με αμεσότητα παρουσίασε μια άριστη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού, εστιάζοντας στον τρίπτυχο: Πρόληψη-Έγκυρη Διάγνωση-Θεραπεία. 

Στην εισήγησή της η κα Παζαΐτη παρουσίασε διεξοδικά την πρόοδο που έχει συντελεστεί ώστε ο Καρκίνος του Μαστού να είναι πλέον απόλυτα αντιμετωπίσιμος, ενώ εντύπωση προκάλεσε η διαπίστωση της ότι «παρ’ ότι ο καρκίνος του μαστού αγαπάει τις μεγαλύτερες ηλικίες και παρουσιάζεται σ’ αυτές σε ποσοστό 30%, τον βλέπουμε και σε μικρότερες ηλικίες, 30 έως 40 ετών, σε ποσοστό 7%. Από τα 30 πρέπει κάθε γυναίκα να κάνει ετήσιες εξετάσεις με υπέρηχο και κλινική εξέταση.». Βέβαια δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τα πολύ ενθαρρυντικά νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση της νόσου που οδηγούν με ασφάλεια στο αισιόδοξο μήνυμα «ότι δε φοβόμαστε τον καρκίνο γιατί μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε»!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στην κα Παζαΐτη που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, όσο και στους εθελοντές του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την πρωτοβουλία τους. Το μεγάλο μπράβο όμως ανήκει στις φίλες που αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους και μαζικά συγκεντρώθηκαν για να ενημερωθούν σχετικά με την φροντίδα της υγείας τους.

Αφού ευχηθούμε στους δυναμικούς εθελοντές της Στυλίδας υγεία, δύναμη και ανάλογη επιτυχία για τις δράσεις που προγραμματίζουν για το 2019 ας τους καμαρώσουμε σε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τόσο επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσαν!

 

 
 
 
 
 
 
 
Αρθογράφοι: