Συνδεθείτε μαζί μας

Οι γυναίκες στην Αχαϊα ενημερώνονται για τον Καρκίνο του Μαστού!

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιτυχημένες εξορμήσεις των εθελοντών του Παραρτηματός μας στην Πάτρα.

Την Τετάρτη 2 Μαϊου περισσότερες από πενήντα γυναίκες κάθε ηλικίας αλλά και άνδρες συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Άνω Αλισσού, με την βοήθεια του διευθυντή του σχολείου κ. Τόκα και της κας Μάγδας Λαθούρου. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους εξαιρετικούς επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Παραρτηματός μας, ενώ οι γυναίκες συμμετείχαν και στην επιτόπια  προληπτική εξέταση-ψηλάφηση μαστού από τους γιατρούς.

Ο κ. Δημήτρης Κούκουρας, (ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών  και η κ. Αθηνά Χριστοπούλου,  (διευθύντρια  Ογκολογικής Μονάδας Γ.Ν. Πατρών) ενημέρωσαν  για την ανάγκη τακτικού  προληπτικού ελέγχου, μίλησαν για τις νέες εξελίξεις γύρω από τον καρκίνο του Μαστού και απάντησαν με τρόπο κατανοητό στις σχετικές ερωτήσεις. 

Η πρόεδρος  Νατάσα Ράγιου αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της Αντικαρκινικής Εταιρείας και διαβεβαίωσε ότι το Παράρτημα της Πάτρας έχει στόχο την ενημέρωση του πληθυσμού σε κάθε γωνιά της Αχαΐας στα θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.

Παρόντες στην εκδήλωση,  μέλη  και φίλοι του Δ.Σ. της Αντικαρκινικής Πάτρας (Νίκος Καραχανίδης, Νικολίτσα Παπαδοπούλου, Βάσω Μεντζελοπούλου, Γεωργία Μαντέλη) αλλά και ο λέκτορας Παιδιατρικής και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Θρασύβουλος Μαυρομμάτης.