Συνδεθείτε μαζί μας

Οι γυναίκες στα Ιωάννινα φροντίζουν το στήθος τους!

Με θέρμη ανταπόκριση από τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες των Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε υπό την αιγίδα του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας το Διήμερο Ευαισθητοποίησης Κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού (Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Οκτωβρίου).

Στο ειδικό υπερσύγχρονο βαν που εγκαταστάθηκε στην πλατεία Μαβίλη, εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και κατανοητές ομιλίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου από διακεκριμένους επιστήμονες, να λάβουν συμβουλές και δωρεάν ενημερωτικό υλικό για την αυτοεξέταση μαστού, από τους εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Μάλιστα τον κύκλο της ενημέρωσης, εγκαινίασε το πρωί του Σαββάτου, η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νίκη Αγνάντη, η οποία στην ομιλία της υπογράμμισε ότι η πρώιμη διάγνωση ισοδυναμεί πλέον με ίαση.

Την επιτυχία της εκδήλωσης και την ευαισθητοποίηση του κοινού, αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό και το μεγάλο ενδιαφέρον από γυναίκες όλων των ηλικιών που μετά την ολοκλήρωση του διημέρου ενδιαφέρθηκαν να επισκεφθούν το Κέντρο Διδαχής Αυτοεξέτασης Μαστού «Χαράλαμπος Μπάτσης», το μοναδικό στην Ελλάδα για προληπτικό έλεγχο του μαστού.

Οι εθελοντές του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την υποστήριξη της εκδήλωσης και την καθοριστική συμβολή του στη διοργάνωση και πραγματοποίησή της και συγχαίρουν την Εταιρεία διοργάνωσης Myrtaly Congress για την πρόσκληση και την εξαιρετική πρωτοβουλία και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσούν την αρωγή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα.