Συνδεθείτε μαζί μας

Ναι στην άσκηση, Ναι στον εθελοντισμό, Όχι στο κάπνισμα από τους νεαρούς μαθητές!

Για άλλη μια φορά η Αγωγή Υγείας των νέων παιδιών έγινε στόχος των εξορμησεών μας. Στις 27 Απριλίου 2018 το Παράρτημα μας στην Κηφισιά βρέθηκε κοντά στους μαθητές του 2ου Λυκείου Πετρούπολης, μετά από πρόσκληση του Δ/ντή κ. Π. Μιχελαράκη. Έξι καθηγητές και 120 μαθητές υποδέχθηκαν την πρόεδρο του Παραρτήματος κα Πόπη Αθανασίου και τους εθελοντές μας. 

Την ενημέρωση των μαθητών ανέλαβαν δυο εξαιρετικοί καλεσμένοι. Η κ. Ευαγγελία Χονδρού, ιατρός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, συνεργάτης του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» αναφέρθηκε στις βλαβερές συνέπειες του Καπνίσματος ενώ ο Φυσικοθεραπευτής του ΤΕΙ Αθήνας (σήμερα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) και υποψήφιος PhD κ. Γ. Μήτσιου αναφέρθηκε στην Σωματική Άσκηση και την αξία της ως Παράγοντα Υγείας.

Η ενημέρωση δεν περιορίστηκε μόνο στις εισηγήσεις των δύο ομιλητών αλλά συνεχίστηκε με ερωτήσεις των νεαρών μαθητών που συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι εθελοντές μας και το «ευαισθητοποιημένο» Σχολείο ανανέωσαν το ραντεβού τους για την νέα σχολική χρονιά ώστε να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα θέματα.

Η εξόρμηση του Παραρτήματός μας όμως εκτός από την μετάδοση των μηνυμάτων για την Αγωγή Υγείας των παιδιών πέτυχε και άλλο στόχο. Έγινε αφορμή να προωθηθεί και η ιδέα του εθελοντισμού. Όχι μόνο ο Δ/ντής του Λυκείου και η ομάδα Καθηγητών, που τον πλαισίωνε, αλλά και ευαισθητοποιημένοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις εθελοντικές μας δράσεις. Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα και η πρόταση να δημιουργήσουν ομάδα εθελοντών αιμοδοτών.

Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα έχουμε και άλλες ευχάριστες ειδήσεις από τους νεαρούς μας φίλους! Μπράβο στους εθελοντές μας στην Κηφισιά!