Συνδεθείτε μαζί μας

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία το Μ. Σάββατο της αγάπης και της αλληλεγγύης στη Λαμία!

Λίγες ώρες πριν την ανάσταση, το Μ. Σάββατο, το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία πραγματοποίησε μια πρωτότυπη και με μεγάλη συμβολική σημασία δράση.

Με τη σκέψη στις οικογένειες που στερούνται και υποφέρουν οι εθελοντές μας προσέφεραν δωρεάν χειροποίητες λαμπάδες σε πολίτες της Λαμίας. Παράλληλα μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό για την υγεία και την πρόληψη, εγκάρδιες ευχές με πολύ αγάπη, προτρέποντάς τον κόσμο να δώσει την λαμπάδα σε παιδάκια που οι γονείς τους δεν θα έχουν την δυνατότητα να την αγοράσουν. 

Το Μεγάλο Σάββατο της αγάπης και της αλληλεγγύης, σχετίζεται με έννοιες όπως η συμπαράσταση και η αλληλοβοήθεια. Μ' αυτές τις σκέψεις οι εθελοντές μας χαρίσαν άσπρες λαμπάδες, το σύμβολο του φωτός, που έφερε ο Χριστός, νικώντας το θάνατο και κατ’ επέκταση το σκοτάδι, με την Ανάστασή του. Η καθεμιά στολισμένη με χρωματιστά φιογκάκια ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου.

Ευχαριστούμε θερμά τον συμπολίτη μας που προσέφερε τις λαμπάδες στο τοπικό μας Παράρτημα και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, και συγχαίρουμε τους εθελοντές μας στη Λαμία που για άλλη μια φορά πρωτοτύπησαν με τις πρωτοβουλίες τους!