Συνδεθείτε μαζί μας

Μια Κυριακή στον Δήμο Αχαρνών αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου!

Με μια δράση συμβολικού χαρακτήρα εγκαινίασαν οι εθελοντές του Παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής τις εκδηλώσεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Το πρωί της Κυριακής 3-2-2019 οργάνωσαν «ποδηλατάδα» που ξεκίνησε από τον Δήμο Φυλής και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Δήμου Αχαρνών. Πρωταγωνιστές, οι δραστήριοι ποδηλάτες από τις ομάδες Νυχτοπεταλιές Αχαρνών και Λαμπρινάκια Γαλατσίου. Μ’ αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο πέτυχαν όχι μόνο να αναδείξουν τα οφέλη της σωματικής άσκησης στην υγεία αλλά και να υπογραμμίσουν την ενιαία υπόσταση του Παραρτήματος στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν την κεντρική τους πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών υποδέχθηκαν μαζί με πλήθος φίλων τους τον κ. Ιωάννη Ντίνο, κλινικό ψυχολόγο, και υπεύθυνο του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την κ. Εύη Ντάλη, στρατιωτικό ψυχολόγο και την κ. Εύα Γρηγοριάδου, ψυχοθεραπεύτρια, εθελόντρια του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ που παρουσίασαν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς που πάσχει από καρκίνο και του περιβάλλοντός του.

Εκτός όμως από τα επιστημονικά θέματα που ανέπτυξαν με τρόπο απλό και κατανοητό οι ομιλητές όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να εστιάσουν και στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Οι εθελοντές του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, πάντα ευρηματικοί, φρόντισαν να πλαισιώσουν τον χώρο με μια πολύ αξιόλογη έκθεση ζωγραφικής όπου εκτέθηκαν έργα των Δημήτρη Σπυρόπουλου, Γιολάντας Μαντζάνα και Χριστίνας Σπυροπούλου.

Την βραδιά έκλεισαν ιδανικά οι χαρούμενες νότες από την ισπανική χορευτική μουσική φλαμένκο, με τις Νίκη Μανδελά και Θέτιδα Μισίου.

Ας καμαρώσουμε κι εμείς τους εθελοντές του παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα.