Συνδεθείτε μαζί μας

Μια βραδιά στη Μεταμόρφωση αφιερωμένη στην ψυχική υγεία!

Για άλλη μια φορά οι εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) ετοιμάζουν μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση! Μετά την τόσο επιτυχημένη συμμετοχή τους στις «ημέρες υγείας» του Δήμου Ν. Ιωνίας (15-26 Νοεμβρίου) μεταφέρονται στην Μεταμόρφωση και στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας δίνοντας έμφαση στην ψυχοκοινωνική υγεία των νέων. Μάλιστα για το σκοπό αυτό ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΙΡΙΔΑ» του Δήμου Νέας Ιωνίας. 

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 6:30 υποδέχονται δυο εξαιρετικούς ψυχολόγους στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης (Φ. Γκινοστάτη 86 & Ν. Πλαστήρα 2) ώστε να ενημερωθούν και να συζητήσουν μαζί τους. Εξάλλου τόσο η πρόληψη όσο και η αγωγή υγείας αλλά και η θεραπεία, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ψυχολογικούς παράγοντες. 

Η ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη στην «ΙΡΙΔΑ», κα Ελένη Πλεξίδα θα παρουσιάσει το θέμα «Οι εξαρτήσεις στην σύγχρονη ζωή: Ανιχνεύοντας τα στάδια και τους επιβαρυντικούς παράγοντες» ενώ ο επίσης ψυχολόγος, και στέλεχος στην «ΙΡΙΔΑ» κ. Ιωάννης Κομνηνόγλου θα εξειδικεύσει στους νέους αφού η εισήγησή του έχει τίτλο «Ενισχύοντας την ψυχοκοινωνική υγεία των νέων: Προστατευτικοί παράγοντες και δεξιότητες».

Η είσοδος είναι ελεύθερη ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να αναζητήσουν απαντήσεις στους προβληματισμούς τους.

Εκτός από καλή επιτυχία, ευχόμαστε στους φίλους μας στην Μεταμόρφωση καλή ψυχολογία-καλή υγεία!