Συνδεθείτε μαζί μας

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κατανόηση του Καρκίνου-Ενάντια στην άγνοια, στον φόβο, στις προκαταλήψεις στην αδικία!

Το απόγευμα της Τετάρτης (21/2), στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, το Παράρτημα Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, διοργάνωσε μία ενδιαφέρουσα επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Κατανοώντας τον καρκίνο – Ενάντια στην άγνοια, στον φόβο, στις προκαταλήψεις στην αδικία.», με ομιλητές τους κ.κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο (Χειρουργό, Διευθυντή της Κλινικής Μαστού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» και Προέδρου της Ε.Α.Ε.) και Ιωάννη Ντίνο (Κλινικό Ψυχολόγο του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας κ. Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων πως «θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας».

O Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος παρακολουθεί τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας κ. Άρη Βασιλόπουλο να απευθύνει χαιρετισμό

Στη συνέχεια, η Κοινωνιολόγος και προϊσταμένη  του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, κ. Ευαγγελία Τσαπατσάρη, η οποία συντόνισε και την Ημερίδα, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, είπε μεταξύ άλλων πως: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τους ομιλητές μας, που αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο και τις γνώσεις τους στο θέμα της πρόληψης, που είναι και το πιο βασικό στάδιο. Θα μιλήσουμε για ένα θέμα, το οποίο, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρο. Δεν υπάρχει κανένας από μας, νομίζω, που να μην έχει στο στενό ή ευρύτερο περιβάλλον του κάποιον άνθρωπο, ο οποίος έχει παλέψει με τον καρκίνο ή που τον έχει χάσει από τον καρκίνο, δυστυχώς, αλλά το θέμα είναι να μπορούμε να ενημερωνόμαστε, διότι η γνώση μας κάνει πιο δυνατούς, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση, μας γεμίζει κουράγιο, και όταν έχουμε τη γνώση μπορούμε και να προλάβουμε πάρα πολλά πράγματα.».

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Ακολούθως, διαβάστηκε ένα μήνυμα, που έστειλε για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, και αμέσως μετά χαιρέτησε την Ημερίδα η Πρόεδρος του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και δημοτική σύμβουλος «Δύναμη προοπτικής» στη Νέα Ιωνία, κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είναι σημαντική η αποψινή εσπερίδα μας για δύο λόγους: Πρώτος λόγος είναι η παρουσίαση του έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και η ενημέρωσή σας για τις σύγχρονες πολιτικές αντιμετώπισης της νόσου, μέσα από τις ομιλίες των αξιόλογων ομιλητών μας. Δεύτερος, η εδραίωση μιας άριστης και εποικοδομητικής συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που σηματοδοτεί, άλλωστε, και η παρουσία του Προέδρου κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου. Από την αρχή της επαφής μας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, επέδειξαν ενδιαφέρον και έχουν αποδείξει με πράξεις ότι η υγεία των δημοτών αποτελούν σημαντικό μέρος μέσα στο πολυσχιδές -εκ των πραγμάτων- μεγάλο έργο, που έχουν να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση.».

Στο βήμα η Πρόεδρος του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου

Επίσης, η κ. Γεωργιάδου αναφέρθηκε συνοπτικά στη δράση και στους στόχους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ο καρκίνος, φίλοι μου, είναι μια ασθένεια χωρίς σύνορα. Συγκλονίζει μόνο με τη λέξη του, γιατί σου θυμίζει ότι είσαι θνητός και όχι αθάνατος. Στόχος μας είναι, επίσης, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, να αναδείξουμε την ανάγκη για ένα μέτωπο ανθρωπισμού, το οποίο έχουμε ανάγκη όλοι, σήμερα, που ζούμε σε μια εποχή απομόνωσης, με συνεισφορά στους συνανθρώπους, επιτυγχάνοντας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, που όλοι το αξίζουμε. Στην επιτυχία του έργου της πρόληψης και θεραπείας σημαντικός αρωγός είναι η αξιοποίηση του εθελοντικού τομέα, με ενημερωτικές Ημερίδες ποικίλης δραστηριότητας, προς όφελος του κάθε συμπολίτη.» και κάλεσε όλους κοντά στο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. και στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στον αγώνα «για τον κοινό καλό σκοπό.».

 

ΟΜΙΛΙΕΣ

Η επιστημονική ημερίδα συνεχίστηκε με την εξαιρετική ομιλία του κ. Ιωάννη Ντίνου, ο οποίος εισηγήθηκε του θέματος: «Η επίδραση του καρκίνου στον ασθενή και στην οικογένεια», και το επιστημονικό σκέλος της ημερίδας ολοκληρώθηκε με την πραγματικά αποκαλυπτική και -κυρίως- απόλυτα κατανοητή ομιλία του κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου, ο οποίος με ιδιαίτερα γλαφυρό λόγο και έντονα παραστατικό τρόπο ανέπτυξε το θέμα: «Κατανοώντας τον Καρκίνο. Ενάντια στην άγνοια, στον φόβο, στις προκαταλήψεις, στην αδικία.», που αποτελούσε και τον τίτλο της Ημερίδας.

Ο κ. Ιωάννης Ντίνος (Κλινικός Ψυχολόγος του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»), με την Κοινωνιολόγο και προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, κ. Ευαγγελία Τσαπατσάρη και τον Πρόεδρος της Ε.Α.Ε. κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο

Επίσης, οι δύο ομιλητές απάντησαν σε κάθε ερώτηση που τέθηκε από το κοινό, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα, με έντεχνα τραγούδια, που εκτέλεσαν μουσικά και ερμήνευσαν εξαιρετικά δύο νεαρά ταλαντούχα παιδιά, ο Κίμωνας και ο Ορέστης, καθώς και με μία δεξίωση που ακολούθησε.

  • ΠΗΓΗ: IONIANET
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απόστολος Σαλονικίδης
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΟΝΙΑΝΕΤ & ΕΑΕ