Συνδεθείτε μαζί μας

Μητρικός Θηλασμός: Οφέλη-Εργασία-Ψυχική Υγεία

Το μητρικό γάλα, η πρώτη τροφή του βρέφους είναι μοναδικός Θησαυρός, «ο λευκός χρυσός», ο πρώτος εμβολιασμός του. Όλες οι γυναίκες είναι ικανές από την φύση να θηλάζουν. Αλλά και όλα τα βρέφη είναι φτιαγμένα από την φύση να θηλάζουν. Ας εμπιστευτούμε την μητέρα φύση! Αυτή γνωρίζει, αυτή προνοεί, ας ακολουθήσουμε το δρόμο της.!

Μ’ αυτές τις σκέψεις και με αφρομή μια πολύ ωραία πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Ιωνίας, την Εβδομάδα Εορταστικών Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (4-10 Μαρτίου 2018), το Ενιαίο Παράρτημά μας Νέας Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) συνδιοργανώνει με το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας την Τρίτη 6 Μαρτίου Εσπερίδα με θέμα: «ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ», Οφέλη-Εργασία-Ψυχική υγεία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου (απέναντι από την οδό Ολύμπου) στις 18:00.

Ομιλητές θα είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που θα προσεγγίσουν το θέμα ο καθένας από διαφορετική οπτική γωνία. 

Η μαία κα Ασημίνα Ρουχίτσα θα κάνει μια γενική εισαγωγή στον Μητρικό Θηλασμό, η μαία κα Ευτυχία Καπεντζώνη θα αναλύσει τον συσχετισμό μεταξύ μητρικού θηλασμού και Εργασίας, η ψυχολόγος κα Μαρία Ζωγράφου θα περιγράψει την διαδικασία του Θηλασμού-Απογαλακτισμό εξηγώντας τις ωφέλειες αλλά και τις δυσκολίες και τέλος ο ειδικός χειρουργός μαστού κ. Γεώργιος Μεταξάς θα παρουσιάσει την λειτουργία του ιατρείου Μαστού στο Κωσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!