Συνδεθείτε μαζί μας

Μηνύματα υγείας και αλληλεγγύης από τη Μεταμόρφωση για το 2019!

Έναν χώρο που συμβολίζει την αγάπη και την αλληλεγγύη, το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, στην Μεταμόρφωση επέλεξαν για να υποδεχθούν το νέο έτος 2019 οι εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.). 

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, μετέτρεψαν την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των φίλων και εθελοντών του παραρτήματος. Με διάχυτο το πνεύμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας αλλά και του εθελοντισμού τίμησαν το έργο του τόσο δραστήριου παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αλλά και ενίσχυσαν τα μηνύματα της πρόληψης, της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης και διάγνωσης, της θεραπείας που καθημερινά προωθεί.

Η βραδιά ξεκίνησε με λίγα λόγια από την πρόεδρο του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ και δημοτική σύμβουλο Ν. Ιωνίας ("Δύναμη Προοπτικής”) κα Ελισάβετ Γεωργιάδου που αναφέρθηκε στην συνεχή πρόοδο της επιστήμης και στα εντυπωσιακά αποτελέσματά της, αφού όχι μόνο έχει επιτύχει να βελτιώσει αισθητά την επιβίωση των ασθενών σε προχωρημένο στάδιο αλλά σταδιακά μετατρέπει την νόσο σε χρόνια ασθένεια. Ιδιαίτερα υπογράμμισε το παράδειγμα της αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού και στις ελπιδοφόρες προβλέψεις ότι το 2030 η δεκαετής επιβίωση θα προσεγγίσει το 100%. 

Ιδιαίτερη ήταν η μνεία της κας Γεωργιάδου στις πρωτοβουλίες του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ που έρχονται κι αυτές με τη σειρά τους να στηρίξουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ασθένειας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στον ρόλο των εθελοντών του παρατήματος σημειώνοντας πως «Το έργο μας είναι συλλογική προσπάθεια όλου του Δ.Σ., αλλά και των εθελοντών μας. Κεφάλαιο σταθερό και αναντικατάστατο γιατί καταθέσαμε όλοι την ψυχή μας. Και αυτό οφείλεται επίσης -και ευχαριστούμε γι’ αυτό- στην καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τους Δήμους χωρικής μας αρμοδιότητας, κυρίως όμως με τις αντίστοιχες Δ/σεις Κοινωνικής Πολιτικής και το εξαιρετικό ενδιαφέρον και προσπάθεια που έχουν επιδείξει».

Η κα Γεωργιάδου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να παρουσιάσει όλους εκείνους που στηρίζουν και προωθούν τα προγράμματα του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ.

Έτσι λοιπόν ευχαρίστησε θερμά:

 • Τους γιατρούς και ψυχολόγους που προσφέρουν συνεχώς δωρεάν στους πολίτες τις υπηρεσίες τους. Τις κυρίες Αικατερίνη Γεωργοπούλου, Αικατερίνη Μπακαλιάνου, Ευαγγελία Σπανού, Ελένη Μανιατοπούλου, Μαρία Κωνσταντινίδου, Μαριλένα Καραματσούκη και Εφη Βενιού, τους κυρίους Ανάργυρο Εξαρχάκο και Νικόλαο Κουζανίδη και την κυρία Εύη Αλεξοπούλου- Βραχνού για την πρόταση της να αναλάβει το 2019 τον Συμβουλευτικό σταθμό παρηγορικής φροντίδας στα γραφεία του παραρτήματος.
 • Τους εθελοντές του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. κυρίους Νίκο Ανδρουλιδάκη, Γιάννη Οικονομίδη, Φώτη Κουλάκογλου, Χάρη Γεωργιάδη και τις κυρίες Χρυσούλα Κεφαλοπούλου, Χριστίνα Θεοδοσίου, Ευγενία Χατζόγλου, Μυρσίνη Κουλάκογλου, Μαρία Σταθεροπούλου,  Μαρίορα Οικονομίδου, Γεωργία Τσακιστού, Αγγελική Σαρηγιάννη, Ειρήνη Ρέκα και Λίτσα Βογιατζόγλου που όπως σημείωσε «δεν αρνούνται ποτέ την στήριξη τους όταν κληθούν να μας συνδράμουν».
 • Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ., τους κυρίους Παναγιώτη Βλασσά, Νίκο Κουζανίδη και Γρηγόριο Καφίρη, και τις κυρίες Μοσχούλα Μπέστα, Πόπη Μπολώτη, Μαρία Στασινοπούλου, Καλλιόπη Κοντογιάννη, Αγλαΐα Ηλιοπούλου και τον πανοσιολογιότατο πατέρα Βασίλειο.
 • Τους φορείς που συμβάλλουν ενεργά στο έργο του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. Την ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α., τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι., τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας και φυσικά την διοίκηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
 • Την Ιστοσελίδα IONIANET.gr και ιδιαίτερα τον κ. Μαγκαναδέλλη και την δημοσιογραφική του ομάδα για την συνεχή στήριξη του έργου του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. αυτά τα τέσσερα χρόνια με την κάλυψη των εκδηλώσεων και των δράσεών του.

Την σκυτάλη από την κα Γεωργιάδου παρέλαβε ο Παθολόγος-Ογκολόγος, Δ/ντής Ογκολογικού Τμήματος της «Ευρωκλινικής Αθηνών» και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος εστίασε στην 60χρονη πορεία και προσφορά της αλλά και στη σημασία του εθελοντισμού για την προώθηση των στόχων της.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συνδρομή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειου. Ο Σεβασμιότατος συνεχάρη το παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. για τη δράση του και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του ευχόμενος σε όλους να έχουν υγεία.

Στη συνέχεια κομμάτια πίτας έκοψαν και τόνισαν την υποστήριξή τους στο έργο του Παραρτήματος:

 • Από το «Χατζηπατέρειο» ίδρυμα η Διευθύντρια κυρία Όλγα Λεβέντη, η οποία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πραγματικά αξιόλογο έργο του Ιδρύματος,
 • Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Γκότσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Μπάμπαλος και ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Καρπέτας,
 • Η Δ/ντρια Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας κ. Λία Τσαπατσάρη, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ν. Ιωνίας «Δύναμη Προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας και εκπρόσωπος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Καναβός, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών «ΚΕΦΙ» κ. Γραμματόγλου. 

Οι τόσο αξιόλογες πρωτοβουλίες των εθελοντών του ενιαίου παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. έχουν καταστήσει τις εκδηλώσεις τους πόλο έλξης για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Έτσι στην εντυπωσιακή βραδιά που οργάνωσαν για την υποδοχή του νέου έτους είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν και πολλούς ακόμα επίσημους καλεσμένους που καλωσόρισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Παραρτήματος του Παραρτήματος κ. Πόπη Μπολώτη. Μεταξύ άλλων λοιπόν την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

 • Από τη Ν. Ιωνία, οι Αντιδημάρχοι κ.κ. Χρήστος Χατζηιωάννου και Ολγα Ακιανίδου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» - Πρόεδρος της «ΙΡΙΔΑΣ» και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Παναγιώτης Βλασσάς και ο ανεξάρτητος δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Τσομπάνογλου.
 • Από το Ηράκλειο, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι, Δέσποινα Αιβατζίδου και Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, η δημοτική Σύμβουλος κ. Μαίρη Αρώνη.
 • Από την Μεταμόρφωση, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κολοβός και Γιώργος Ηλιόπουλος, δημοτικός σύμβουλος.
 • Επίσης, η Γενική γραμματέας της «ΠΑΡΗΣΙΑ» κ. Εύη Αλεξοπούλου– 
 • Βραχνού και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών «ΚΕΦΙ» κ. Ζωή Γραμματόγλου.
 • Από τοπικούς συλλόγους και φορείς: η κ. Φωτεινή Καραββία από τον Σύλλογο Σμυρναίων Νέας Ιωνίας, ο κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, η κ. Ξένια Παλλιόγλου ταμίας της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, η κ. Λέλα Μπανούση πρόεδρος Ε.Γ.Ε Νέας Ιωνίας, η κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου Γ.Γ. του Σωματείου Ινεπολιτών - Κασταμονιτών, ο κ. Ιωάννης Οικονομίδης πρόεδρος του Τυφώνα, ο κ. Δημήτριος Ζαρείφης, εκπρόσωπος του Α.Ο Περισσού, ο κ. Θεόδωρος Γραμματικός, πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου, η κ. Κωνσταντίνα Σιμωνετάτου–Καλέμη, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο κ. Βασίλης Μίκας, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πεύκης–Λυκόβρυσης, η κ. Μελίνα Σελαλμά, Σύμβουλος διατροφικής αγωγής και ο κ. Ιωάννης Κατσαγκόλης, οικονομολόγος από το Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν.Α.
 • Μαζί τους και οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στον Βόρειο τομέα κ.κ. Μαριάνθη Καφετζή, Ιωάννα Καλατζάκου, Πολυτίμη Λεονάρδου και Φώτης Καρύδας. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Βασίλης Καραβάκος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Δημήτριος Κοσμάς (με τον συνδυασμό του κ. Πατούλη) και Ηλίας Κόκκαλης (με τον συνδυασμό του κ. Σγουρού). 
 • Ο δημοσιογράφος του IONIANET.gr κ. Βασίλειος Μαγκαναδέλλης και η υπεύθυνη επικοινωνίας της εφημερίδας κα Ευγενία Εμμανουηλίδου.

Σύντομα η κοπή της πίτας και η ανταλλαγή ευχών ολοκληρώθηκαν. Και τότε άρχισε το πιο ευχάριστο τμήμα της βραδιάς. Όλοι διασκέδασαν και απόλαυσαν υπέροχα τραγούδια από τους μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Ν. Ιωνίας κ.κ. Μαρία Ανδρεαδάκη, Αγάπη Παπαμήτσου και Γιώργο Μαντά, υπό την διεύθυνση και παρουσίαση του κ. Αλέξανδρου Στουπάκη. Ακολούθησε η εκπληκτική Ζανέτ Καπούγια σ’ ένα εξαιρετικό μουσικό οδοιπορικό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μοντέρνες χορογραφίες από τους μαθητές της κ. Σόφης Τσιτσοπούλου φίλης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αρκετοί των οποίων είναι και μέλη του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ, και στην συνέχεια ακολούθησε χορός με ευχάριστο και εορταστικό πρόγραμμα από τον ταλαντούχο d.j

Ας απολαύσουμε ορσμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από αυτή την ξεχωριστή βραδιά!