Συνδεθείτε μαζί μας

Με τα μηνύματα της πρόληψης αποχαιρέτησαν το 2018 στη Χαλκίδα!

Με τα μηνύματα της πρόληψης έκλεισαν το 2018 οι εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Χαλκίδα. Μετά από την σχετική πρόσκληση του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Διρφύων Μεσσαπίων «ΙΠΠΟΒΟΤΕΣ» και του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων οργάνωσαν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο των Ψαχνών μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση. Για το σκοπό αυτό κινητοποίησαν μια ικανότατη ομάδα ιατρών ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους φίλους που συγκεντρώθηκαν να ενημερωθούν σφαιρικά και ολοκληρωμένα για τα θέματα της πρόληψης.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Πρώιμη διάγνωση και πρόληψη - Βασίλειος Μπαμπαλής, Γενικός Ιατρός

Καρκίνος Μαστού-Πρώιμη Διάγνωση και παράγοντες κινδύνου - Χρύσα Καράγκου, Ειδική Παθολόγος

Test PAP και καρκίνος της μήτρας - Μαρία Κοκκορίκου, Κυτταρολόγος

Καρκίνος Προστάτη, παράγοντες κινδύνου και θεραπευτικές παρεμβάσεις - Δημήτριος Αναγνώστου, Δ/ντης Ουρολόγος ΓΝΧ και Πρόεδρος Παραρτήματος Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας 

Εμβολιασμοί και πρόληψη - Δήμητρα Παπαμιχαήλ, Μικροβιολόγος, Αντιπρόεδρος Παραρτήματος Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Εκτός όμως από τις αξιόλογες εισηγήσεις των ομιλητών εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του κοινού που με σειρά ερωτήσεων διεύρυναν την συζήτηση ώστε να αναπτυχθούν και θέματα σχετικά με την επίδραση της ψυχικής υγείας στον καρκίνο, τις δομές υποστήριξης φροντιστών και περιβάλλοντος, την κοινωνική απομόνωση των ασθενών, την ελλιπή ενημέρωση, την ενδυνάμωση της αντικαρκινικής εκστρατείας, την παραπληροφόρηση. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ξεχωριστή συζήτηση προκάλεσαν οι αναφορές στο Κάπνισμα και στον Καρκίνο του Πνεύμονα. Έτσι λοιπόν όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2019, ώστε να προσεγγίσουν το θέμα αυτό ακόμα πιο εμπεριστατωμένα. 

 

Ας ευχηθούμε καλή χρονιά στους εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Χαλκίδα και ας τους καμαρώσουμε σε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πολύ επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.