Συνδεθείτε μαζί μας

Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε τον Καρκίνο του Μαστού!

Φαίνεται ότι οι τακτικές εξορμήσεις στα σχολεία δεν κινητοποιούν μόνο τους μικρούς μαθητές αλλά γίνονται πολλές φορές αφορμή να δραστηριοποιούνται και οι γονείς τους.

Οι πρόεδροι τριών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στη Λαμία, η κα Χρυσάνθη Ζαρκάδα (14ο Δημ. Σχολείο), ο κ. Θεόδωρος Σταματόπουλος (20ο Δημ. Σχολείο) και ο κ. Θεόδωρος Γεωργαντάς (7ο Γυμνάσιο) σε συνεργασία με τους εθελοντές του τοπικού μας παραρτήματος οργάνωσαν μια πολύ επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 6ου γεν. Λυκείου Λαμίας, το Σάββατο 5 Μαϊου 2018. Θέμα της εκδήλωσης η πρόληψη και η αντιμετώπιση του καρκίνου του Μαστού. 

Δύο εξαιρετικές ομιλήτριες, η Ιατρός Μαστού κα Αναστασία Αποστολοπούλου και η Γενική Ιατρός και Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία κα Αλεξάνδρα Βεντούρη-Νασοπούλου ασχολήθηκαν διεξοδικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας καθώς επίσης για την πρωτογενή πρόληψη. Δεκάδες νέες γυναίκες αλλά και μεγαλύτερες παρακολούθησαν με προσοχή και συζήτησαν με τις δύο ιατρούς τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους.

Πολύτιμη ήταν και η προσφορά του Διαγνωστικού κέντρου ΙΑΣΗ Ε.Ε. που χορήγησε εξεταστικό κρεβάτι, ώστε δέκα τυχερές φίλες μας είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν, ενώ θερμές ευχαριστίες αξίζουν στο Δήμο Λαμίας και ειδικότερα στην Αντιδήμαρχο κα Βίβιαν Αργύρη που ανταποκρίθηκε άμεσα και συνέβαλλε να πραγματοποιηθεί η δράση.

Μπράβο στις γυναίκες της Λαμίας που ενδιαφέρονται και ανησυχούν, αλλά και στους εθελοντές μας που φροντίζουν για την έγκυρη ενημερωσή τους!