210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Blog

Και το εγώ και το εμείς…

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρκίνου, την 4η Φεβρουαρίου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία «βγήκε στους δρόμους και στις πλατείες» για να συναντήσει τους πολίτες και να δηλώσει μ’ αυτό τον τρόπο έμπρακτα πως η μάχη κατά του καρκίνου είναι μία μάχη για μία καλύτερη ζωή, είναι μία μάχη που αφορά όλους μας και δεν είναι μόνο υπόθεση ειδικών επιστημόνων στα εργαστήρια ή στα συνέδρια, ούτε κοινωνικές κοσμικές εκδηλώσεις.

Όχι. Η υπόθεση καρκίνος είναι υπόθεση ζωής. Είναι υπόθεση με την οποία πρέπει να αναμετρηθούμε προσωπικά ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί σαν κοινωνία. Είναι κύρια μία συνεχής προσπάθεια να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες. Να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας.

Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί όσους έχουν ανάγκη. Γιατί και το να ζεις με καρκίνο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ζεις ευτυχισμένα.

Ο καρκίνος είναι το ερέθισμα. Η ευζωία είναι ο στόχος. Και αυτόν μπορούμε να τον πετύχουμε με τη θέληση μας, την αγάπη και την κοινή δράση όλων μας. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι μία ζωντανή εθελοντική οργάνωση πολιτών που δουλεύουν για να διαδώσουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, να κάνουν γνωστά με εγκυρότητα τα καλά νέα σε όλους. Είναι μία οργάνωση που πολεμά να εξαλείψει τις προκαταλήψεις και να κάνει τη ζωή των καρκινοπαθών καλύτερη.  Γι’ αυτούς τους λόγους στα μέλη μας αρέσει η μουσική, ο χορός, η άθληση, ο καθαρός αέρας, η καλή διατροφή και όλα όσα ξέρουμε ότι μας χαρίζουν περισσότερη απόλαυση και ευτυχία.

Ας αναλογιστούμε ότι πολυτιμότερο έχουμε είναι ο εαυτός μας, οι φίλοι μας, η κοινωνία μας. Ας τα φροντίσουμε όλα. Ας νοιώσουμε όλοι πως πρέπει να έχουμε ανοικτές τις πόρτες του «εγώ» μας, για να μπορούμε εύκολα να περνάμε στο «εμείς». Γι’ αυτό ενώστε και εσείς τις δυνάμεις σας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Ο καρκίνος δεν ξορκίζεται, αλλά αντιμετωπίζεται. Και σ’ αυτήν την αντιμετώπιση ο καθένας και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε.

Δείτε το σχετικό video από τις εκδηλώσεις μας στο Μοναστηράκι και στο «Golden Hall».

YouTube video

Ευάγγελος Φιλόπουλος

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650