Συνδεθείτε μαζί μας

Καθαρές παραλίες, χωρίς αποτσίγαρα και πλαστικά απορρίμματα!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την Κυριακή 23 Ιουνίου όσους επέλεξαν να δροσιστούν στην «γαλάζια ακτή» του Σχινιά, αφού μαζί με τις χαρές της θάλασσας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την πολύ ωραία εξόρμηση που οργάνωσε το ενιαίο παράρτημα Νέας Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Περίπου τριάντα δραστήριοι εθελοντές, με επικεφαλής την πρόεδρο του παραρτήματος κα Βέτα Γεωργιάδου και την Γραμματέα κα Μαρία Στασινοπούλου, εμφανίσθηκαν στην παραλία και τοποθέτησαν το πανό και το banner της εκστρατείας «καθαρές παραλίες, χωρίς αποτσίγαρα και πλαστικά απορρίμματα»

Αξιοποιώντας την φιλοξενία και την ενεργό συμμετοχή της ευαισθητοποιημένης φίλης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κας Τόνιας Μάντζαρη, τα μέλη του ενιαίου παραρτήματος ενημέρωσαν τον κόσμο για τις συνέπειες που έχει η ρίψη των αποτσίγαρων στην αμμουδιά για την υγεία των μικρών παιδιών, των ζώων και των πουλιών. Πολλοί ήταν εκείνοι που με έκπληξη πληροφορήθηκαν ότι η μικρή γόπα του τσιγάρου που κάποιοι συνηθίζουν να σβήνουν στην άμμο έχει σοβαρές επιπτώσεις στην μόλυνση του περιβάλλοντος των υδάτων, των θαλάσσιων οργανισμών και γενικότερα της διατροφικής αλυσίδας του ανθρώπου. 

Η πρόταση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας προς όλους τους λουόμενους είναι να είναι πιο προσεκτικοί με το περιβάλλον και όσοι ακόμη καπνίζουν να μην πετάνε τα αποτσίγαρα στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ το αίτημά της προς την πολιτεία είναι να ληφθούν μέτρα και να δημιουργηθεί κανονιστικό πλαίσιο για το περιβάλλον και την υγειονομική συμπεριφορά των λουομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα μηνύματα από τους αρμόδιους φορείς είναι ενθαρρυντικά αφού τους εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος συνόδεψαν στην εξόρμησή τους ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ευαγγελόπουλος, οι οι οποίοι αναφέρθηκαν στην έμπρακτη συνεισφορά του Δήμου, στην προστασία του περιβάλλοντος με γενικά και ειδικά μέτρα στο άμεσο μέλλον, με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Μπράβο στους εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τις πρωτότυπες εξορμήσεις τους και κυρίως για τις οικολογικές τους ευαισθησίες!