Συνδεθείτε μαζί μας

Κάτι νέο «γεννιέται» στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού!

Το παράδειγμα των χιλιάδων φίλων μας που στηρίζουν και μεταφέρουν θετικά μηνύματα υγείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος φαίνεται ότι βρίσκει ολοένα και περισσότερους μιμητές. 

Δραστήριοι εθελοντές μας στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού προχώρησαν στην ίδρυση τοπικού Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαϊου 2018 (ώρα 18:30), υποδέχονται στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Αγίας Σοφίας 1 και Ολυμπιονικών, Ν. Ψυχικό) κάθε δημότη της περιοχής που ενδιαφέρεται και ανησυχεί. Όλοι μαζί θα εγκαινιάσουν την λειτουργία του νέου Παραρτήματος, ενώ μαζί τους θα είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος που θα είναι και ο Κεντρικός ομιλητής.

Στις προτεραιότητες του νεοσύστατου Παραρτήματος θα είναι προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης. Ο βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός περιλαμβάνει αντικαπνιστικές δράσεις, πρωτοβουλίες για τη σωστή διατροφή και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και την προώθηση της σωματικής άσκησης. Και καθώς «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», οι φίλοι μας στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις εξορμήσεις τους από τα σχολεία της περιοχής τους με στόχο την ενημέρωση των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών.

Από τη στοχοθέτηση του Παραρτήματος Φιλοθέης-Ψυχικού δεν απουσιάζουν και τα σχέδια που αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση, με την στήριξη των κινητών μας μαστογράφων και τη συμμετοχή στα προγράμματα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού, και όχι μόνο.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον δείχνουν οι φίλοι μας στο νεοσύστατο Παράρτημα και για το συνάνθρωπο που πάσχει, αφού τις προτεραιότητές τους πλαισιώνουν και δράσεις στήριξης των κέντρων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, της Θεατρικής Ομάδας των γυναικών που επιβίωσαν από καρκίνο του μαστού και της Μονάδας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης εφήβων και νέων ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια.

Οι εθελοντές στο παράτημα Φιλοθέης-Ψυχικού περιγράφουν τη φιλοσοφία τους με τέσσερις απλές αλλά -συνάμα- τόσο ουσιαστικές λέξεις: την καταπολέμηση του καρκίνου στην Ελλάδα!

Οι πρώτοι φίλοι μας που στελεχώνουν το νεοσύστατο Παράρτημα είναι:

  • Πρόεδρος: Αναστασία Αγγελάκη-Λυκούρη, σ. Δικηγόρος
  • Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Αναγνώστου, Ιατρός Ουρολόγος-«Άγιος Σάββας» 
  • Γραμματέας: Βίκυ Λοϊζου, Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος, Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ για θέματα Υγείας
  • Ταμίας: Καλλιόπη Τσιλιγκιρίδη Οικιακά, Μέλος Δ.Σ Επιτροπής Δημιουργικής Ωριμότητας Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού
  • Μέλη: Νατάσα Βλουτόγλου Κλινική Ψυχολόγος, Γρηγόρης Κυριάκου, Ιατρός Χειρούργος Μαστού, Ελένη Βρακατσέλη, Κοινωνική Λειτουργός, Μέλος Δ.Σ Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών, Τερέζα Λαζαρίδη, σ. Εκπρόσωπος Τύπου

Είμαστε σίγουροι ότι οι προσπάθειές τους αξίζουν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και τις ευχές όλων μας ώστε να επιτύχουν στον εντυπωσιακό και φιλόδοξο προγραμματισμό τους. 

Μπράβο στους εθελοντές μας στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού!