Συνδεθείτε μαζί μας

Η πρόληψη σώζει ζωές!

Τον πεζόδρομο της οδού Μικράς Ασίας στην Νέα Ιωνία επέλεξαν οι εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος Νέας, Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για να οργανώσουν την δική τους -εξαιρετική- συμμετοχή στις πρωτοβουλίες που παντού αναλαμβάνονται με αφορμή τον Οκτώβριο, τον μήνα που είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τηνΤ.ΟΜ.Υ. Νέας Ιωνίας και με το σύνθημα «η πρόληψη σώζει ζωές» προσκάλεσαν τις γυναίκες σ’ ένα πολύτιμο ταξίδι ζωής, ένα ταξίδι με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την μαστογραφία, την αυτοεξέταση, τον υπέρηχο. Μουσική υπόκρουση σ’ αυτήν την τόσο αξιόλογη πρωτοβουλία τραγούδια για την ελπίδα, την υγεία και την αγάπη, που ερμήνευσε η κ. Χαρά Παπαμήτσου, με τη συνοδεία της κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη στο πιάνο, αμφότερες καθηγήτριες στο Ωδείο του Δήμου Νέας Ιωνίας. 

Η πρόεδρος του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. κα Ελισάβετ Γεωργιάδου μαζί με τα συγχαρητήρια στους ακούραστους εθελοντές του παραρτήμτος σημείωσε: «Ως γνωστόν ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που παγκοσμίως γίνονται δράσεις κατά του καρκίνου του μαστού. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία πρωτοστατεί πάντα στο θέμα αυτό. Γι’ αυτό, όπως έγινε και στο Ηρώδειο, σήμερα γίνεται μια ωραιότατη εκδήλωση με συναυλία. Το παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ., σε συνεργασία με τη 2η Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Ιωνίας, πραγματοποιεί αυτή την εκδήλωση, που περιλαμβάνει μία ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού με διάφορα έντυπα. Όλες οι κυρίες που ενημερώνονται θα συμμετάσχουν σε μία κλήρωση για τα βραχιολάκια της Estee Lauder, τα οποία έχουν γίνει αποκλειστικά για τον καρκίνο του μαστού. Επίσης, οφείλω να αναγνωρίσω πως η συνεργασία μας με την 2η Τ.ΟΜ.Υ. είναι πολύ επιτυχημένη.» 

Παράλληλα η Κοινωνική Λειτουργός της 2ης Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Ιωνίας, κα Αικατερίνη Δημητράκη, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Μονάδας Υγείας στον μήνα που είναι αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού υπογραμμίζοντας: «Σήμερα, πραγματοποιούμε μια δράση μαζί με το Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για να ενημερώσουμε τις γυναίκες για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Αυτή είναι μία από τις πολλές δράσεις που πραγματοποιεί η 2η Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Ιωνίας για τον μήνα πρόληψης. Επίσης, στη δομή γίνεται ενημέρωση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και κατόπιν ραντεβού από τη μαία του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας σχετικά με το πώς μπορούν μόνες τους οι κυρίες να κάνουν αυτοεξέταση και αυτοέλεγχο στο σπίτι τους, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα γίνεται ενημέρωση από τις Επισκέπτριες Υγείας, την Κοινωνική Λειτουργό και τη Νοσηλεύτρια της δομής για τον καρκίνο του μαστού.».

 

Ας συγχαρούμε τους εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος Νέας, Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ας τους καμαρώσουμε σε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία τους!

ΠΗΓΗ: ionianet.gr