Συνδεθείτε μαζί μας

Η Λαμία λέει όχι στον Καρκίνο του Μαστού!

Το ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα μηνύματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης υπογράμμισε για άλλη μια φορά η τοπική κοινωνία της Λαμίας το βράδυ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου. Πλήθος ευαισθητοποιημένων πολιτών γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Πολυχώρου Πολιτεία για να παρακολουθήσει την εκδήλωση με τίτλο "Επειδή η ζωή είναι ωραία..." που οργάνωσε το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με αφορμή τον Οκτώβριο, τον μήνα που είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Την βραδιά προλόγισαν το μέλος του τοπικού παραρτήματος κα Αγγελική Επιστάτου (Ιατρική Φυσική -Ακτινοφυσική)  που παρουσίασε το εθελοντικό έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και η πρόεδρος του παραρτήματος κα Αλεξάνδρα Βεντούρη- Νασοπούλου, Ειδικός Ιατρός Eπιμ. Β Γενικής Ιατρικής ΠΙ Μώλου- ΚΥ Στυλίδας, που παρουσίασε την σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση της νόσου. 

Στη συνέχεια η Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος και γραμματέας του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Παναγιώτα Μπουρντά, περιέγραψε τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα διαγωνιστεί με καρκίνο του μαστού, ενώ η Παθολόγος Ογκολόγος, Επιμελήτρια Β του ΓΝ Λαμίας, κα Θεοδώρα Κάπου, αναφέρθηκε στη σύγχρονη αντιμετώπιση της ασθένειας που αποτελεί την συχνότερη μορφή καρκίνου που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. 

Για τις παθήσεις του μαστού και την αποκατάσταση μίλησε η Πλαστική Χειρουργός κα Θωμαΐς Οικονόμου ενώ ο Νοσηλευτής Ψυχικής υγείας του ΓΝ Λαμίας κ. Άρης Υφαντής αναφέρθηκε στην ποιότητα ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Στη εκδήλωση ήταν παρόντες και απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές ΝΔ κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Ιωάννης Οικονόμου και ο κ. Θέμης Χειμάρας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π.  Παναγιώτης Σερέτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αμαλία Ποντίκα, ο χειρουργός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Χρήστος Γεωργίου και ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης.

Η βραδιά έκλεισε με τις υπέροχες μελωδίες από την μεικτή χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας, ενώ το το μουσικό ντουέτο Μαριλένα Ζουριδάκη (ακορντεόν) και Άρτεμις Χρυσικού (σαξόφωνο) με τις οδηγίες της υπεύθυνης καθηγήτριας του Μουσικού Σχολείου Λαμίας κας Μαρία Βε Τρίγκα, χάρισαν μοναδικές μουσικές πινελιές με επιλογές από γνωστές κινηματογραφικές παραγωγές. 

Αφού συγχαρούμε τους εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Λαμία για την τόσο επιτυχημένη πρωτοβουλία τους, ας τους απολαύσουμε σε ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα!