Συνδεθείτε μαζί μας

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου σαλπάρει!

Και αυτό το καλοκαίρι η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ετοιμάζει τις εξορμήσεις της στα Ελληνικά Νησιά. Με καπετάνιο την Blue Star Ferries και την Hellenic Seaways που σταθερά στηρίζουν την προσπάθεια ο κινητός μαστογράφος θα δώσει και αυτή την χρονιά την ευκαιρία σε εκατοντάδες γυναίκες της νησιωτικής Ελλάδας να ενημερωθούν και να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία, την πλέον κατάλληλη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. 

Οι εξορμήσεις της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι με την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης η έγκαιρη διάγνωση τείνει να εξασφαλίζει και την ίαση της νόσου. Ας γίνουν λοιπόν οι επισκέψεις του Μαστογράφου στα Ελληνικά νησιά μια καλή αφορμή, για κάθε γυναίκα που έχει ξεπεράσει την ηλικία των 40 ετών, να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο της και να φροντίσει την υγεία της. Εξάλλου η εξέταση είναι ανώδυνη και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Το πρώτο νησί που θα επισκεφθεί η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου θα είναι η Θάσος (9-15 Ιουλίου) ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί. Καλοτάξιδος!