Συνδεθείτε μαζί μας

Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: Σύνδρομα Κληρονομικού Καρκίνου: από την Έρευνα στην Κλινική Πράξη από την Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα (EOEO)

Η Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα (Hellenic Oncology Research Group) διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Σύνδρομα Κληρονομικού Καρκίνου: από την Έρευνα στην Κλινική Πράξη». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών, την Παθολογική-Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και την Μονάδα Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλιο»,

Στόχος της είναι η προσέγγιση του θέματος του Κληρονομικού καρκίνου τόσο από τη πλευρά του ασθενή όσο και από την πλευρά της ιατρικής κοινότητας και να δημιουργηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα τους. Στα πλαίσια αυτά, οι διοργανωτές της εκδήλωσης απευθύνονται και στους Συλλόγους Ασθενών με την ελπίδα ότι η συμμετοχή στην εκδήλωση όσο και η συμμετοχή στο Συνέδριο θα απαντήσει σε καίρια ερωτήματα τους.

Διατηρούμε την πεποίθηση πως η εκδήλωση αυτή ότι είναι εξίσου σημαντική και για την Ελληνική Ογκολογική Κοινότητα καθώς και για Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που αντιμετωπίζουν ασθενείς με Καρκίνο. Αυτή η προσπάθεια αφορά σε Ειδικευομένους Γιατρούς, Γενετιστές και Βιολόγους που ασχολούνται με την ανίχνευση και τη διάγνωση γενετικών μεταλλάξεων που προδιαθέτουν στην ανάπτυξη του καρκίνου, Φοιτητές, Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον ρόλο της κληρονομικότητας στην ανάπτυξη του Καρκίνου. Στα πλαίσια αυτής, θα παρουσιασθούν οι σημερινές δυνατότητες διάγνωσης και παρέμβασης σε άτομα και οικογένειες που έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν Καρκίνο.

Η Επιστημονική αυτή Εκδήλωση θα περιλάβει, επιπλέον, συνάντηση στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οργανώσεις ασθενών και ΜΜΕ σε μία προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων, ευαισθητοποίησης του πληθυσμού στη σημασία της κληρονομικής προδιάθεσης και ανίχνευσης των αναγκών του κοινωνικού συνόλου για ενημέρωση.

Στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συμμετέχουν:

  • O καθηγ. Παθολογίας-Ογκολογίας και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Κωσταντίνος Γεννατάς
  • Ο καθηγ. Παθολογίας-Ογκολογίας Βασίλειος Γεωργούλιας
  • Ο Παθολόγος-Ογκολόγος Εμμανουήλ Σαλούστρος