Συνδεθείτε μαζί μας

Επιβιούντες ή επιβιώσαντες; Είναι δυνατή η ίαση; Γυναίκα και καρκίνος: Νέα στάση ζωής;

Την τελευταία εικοσαετία σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στην επιβίωση του καρκίνου. Οι καρκινοπαθείς σήμερα ζουν περισσότερο και ορισμένοι καρκίνοι όπως ο καρκίνος του μαστού αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά χρόνιας νόσου. Συνδυασμός διαφόρων παραγόντων όπως η πρόγνωση, πρωτογενής ή δευτερογενής με προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, οι νέες διαγνωστικές μέθοδοι αλλά και η ραγδαία εξέλιξη νέων και αποτελεσματικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, συμβάλλουν σημαντικά στην πρώιμη διάγνωση και την πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα την παράταση της επιβίωσης και τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιβιούντων. 

Μπορούμε τελικά να προσδοκούμε την ίαση τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις και να μιλάμε για επιβιώσαντες αντί για επιβιούντες; Πως είναι άραγε η ζωή μετά τον καρκίνο; Πως αλλάζει η ζωή των γυναικών με καρκίνο; Ποιες είναι οι νέες θεραπευτικές εξελίξεις σε βασικούς καρκίνους όπως οι καρκίνοι του μαστού, του πνεύμονα, του πεπτικού και το μελάνωμα; 

Μετά τις επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, το Ελληνικό Ογκολογικό Ινστιτούτο Υποστήριξης Ασθενών οργανώνει και την φετινή του συνάντηση, στις 5– 6 Απριλίου 2019 στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα. Στόχος είναι να δοθεί στους λειτουργούς υγείας η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μαζί με τους ασθενείς τους και τους νεότερους συναδέλφους τους. Εξάλλου η ενεργός και «ζωντανή» συμμετοχή δίδει την δυνατότητα να προσεγγίσουμε και θα κατανοήσουμε καλύτερα την σύγχρονη πραγματικότητα. 

Η συνάντηση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και είναι μια καλή ευκαιρία ειδικά για τη νέα γενιά ιατρών να εισπράξουν γνώσεις και εμπειρία που θα συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και την καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου και των καρκινοπαθών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χορηγηθούν 16 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME-CPD). Αναλυτικές πληροφορίες για την πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση μπορεί κανείς να αναζητήσει στο πλήρες πρόγραμμα της που επισυνάπτουμε.