Συνδεθείτε μαζί μας

Δώρο ζωής από τους εθελοντές μας στο Ηράκλειο για τα παιδιά που πάσχουν!

Δεκάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο «προσκλητήριο» του ενιαίου παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) και προσήλθαν μαζικά τη Τετάρτη 20 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου «Βίλα Στέλλα». Αυτή τη φορά αντικείμενο της πρόσκλησης ήταν η συμμετοχή στην εθελοντική Αιμοδοσία, που συνδιοργανώθηκε από το ενιαίο παράρτημα μας Ν.Ι.Φ.Η.Μ., τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου.

Όλοι οι εθελοντές αιμοδότες πέρασαν από ιατρικό έλεγχο προτού προσφέρουν το αίμα τους ενώ, στο τέλος, κεράστηκαν από τα σνακ που είχαν ετοιμάσει τα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, δίχως κανένα απρόοπτο, από Κινητό Συνεργείο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η Πρόεδρος του ενιαίου παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. και δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής», κα. Ελισάβετ Γεωργιάδου φανερά ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της αιμοδοσίας ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους προκειμένου να προσφέρουν ένα ανεκτίμητο αγαθό στα παιδιά που πάσχουν».

Στο ίδιο κλίμα και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Παιδίατρος κ. Γεώργιος Οικονομίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Ηρακλείου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου συνδιοργανώνουμε την αιμοδοσία, την οποία κάνουμε δύο φορές τον χρόνο, Ιούνιο και Δεκέμβριο, και το αίμα το οποίο μαζεύουμε το στέλνουμε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τα παιδιά τα οποία πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία. Συνήθως οι αιμοδότες μας φτάνουν τα 85-90 άτομα».

Για άλλη μια φορά οι εθελοντές του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. παραδίδουν μαθήματα εθελοντικής προσφοράς. Μπράβο σε όλους!