Συνδεθείτε μαζί μας

Δωρεάν test pap στην Καρδίτσα για τις γυναίκες πρόσφυγες!

Για άλλη μια φορά οι εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Καρδίτσα τίμησαν την έννοια του εθελοντισμού και βρέθηκαν κοντά στις γυναίκες πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Καρδίτσα στα πλαίσια του προγράμματος ESTIA. Στόχος τους, να προσφέρουν και στις γυναίκες αυτής της ευπαθούς ομάδας την δυνατότητα πρόσβασης σε προληπτικές εξετάσεις αλλά και την απαραίτητη πληροφόρηση για να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Μετά λοιπόν την επιτυχημένη ενημέρωση από την γυναικολόγο κα Αθηνά Παπανικολάου που μίλησε στις γυναίκες για την σημασία του test pap και την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 οι εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Καρδίτσα σε συνεργασία με την «ΑΝ.ΚΑ» (Αναπτυξιακή Καρδίτσας - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ) οργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαπολιτισμικού Κέντρου «Σταυροδρόμι» δωρεάν εξέταση test pap. Μάλιστα η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των γυναικών ήδη οδηγεί σε σκέψεις για την επανάληψη της πρωτοβουλίας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Μπράβο στο παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Καρδίτσα για την ευαισθησία και τις δράσεις του αλλά και πολλές ευχαριστίες στις μαίες κα Μαρία Καραμανέ και κα Στέλλα Θωμάκη που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.