Συνδεθείτε μαζί μας

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας στη Λαμία!

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία των εθελοντών του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για ένα διήμερο αφιερωμένο στην οστεοπόρωση που διοργάνωσαν από κοινού με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδας και του ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.

Για δύο ημέρες, την Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, έδωσαν την ευκαιρία σε εκατοντάδες συμπολίτες τους να συγκεντρωθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων και να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Τις προληπτικές εξετάσεις συμπλήρωσαν με ιδανικό τρόπο και εξαιρετικές επιστημονικές ομιλίες ώστε όλοι να ενημερωθούν σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την προστασία της υγείας τους. 

Η κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης και ο ορθοπαιδικός κ. Γεώργιος Γκούζιας ανέδειξε με την ομιλία του στο θέμα "νεότερα δεδομένα από την οστεοπόρωση", ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ο εκπρόσωπος από το Δ.Σ. του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. και φαρμακοποιός, ενημέρωσε το κοινό για τη σημασία της συνεργασίας γιατρών, φαρμακοποιών και συλλόγων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, ενώ η Αντιδήμαρχος κα Βίβιαν Αργυρή στον χαιρετισμό της δήλωσε ότι ο Δήμος Λαμιέων είναι ανοιχτός σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και είναι υποχρέωση του να τις στηρίζει.

Τέλος η ειδική γενική γιατρός και πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας κα Αλεξάνδρα Βεντούρη - Νασοπούλου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για πρόληψη στην υγεία και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, η οποία αποτελεί την πηγή της επιτυχίας στον ιερό σκοπό της του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία. Στόχος της διήμερης κινητοποίησης ήταν να εξεταστούν και να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας και να ευαισθητοποιηθούν ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε προληπτικές εξετάσεις, προς όφελος της υγείας τους, να μην αγνοούν και να ενημερώνονται σωστά, για την πρόληψη που σώζει ζωές. 

Αν κρίνουμε από την προσέλευση και τα σχόλια του κόσμου οι δραστήριοι εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία προσέθεσαν στο ιστορικό τους άλλη μια επιτυχημένη πρωτοβουλία. Αφού τους συγχαρούμε ας τους καμαρώσουμε σε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Αρθογράφοι: