Συνδεθείτε μαζί μας

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος για περισσότερες από 100 γυναίκες στην Πάργα!

Άλλη μια εξόρμηση του κινητού μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Αυτή την φορά ήταν οι γυναίκες του Δήμου Πάργας που είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.

Με πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Δήμου Πάργας, για δυο ημέρες, την Κυριακή και τη Δευτέρα, 2 και 3 Δεκεμβρίου, η κινητή Μονάδα Μαστογράφου, στάθμευσε στον προαύλιο χώρο μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο στο Καναλλάκι και υποδέχθηκε περισσότερες από 100 γυναίκες ηλικίας 40 έως 70 ετών. Ταυτόχρονα όμως πολύ περισσότερες γυναίκες στην όμορφη αυτή ακριτική περιοχή έλαβαν το μήνυμα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της φροντίδας που οφείλουν στον εαυτό τους.

Η άψογη οργάνωση και αυτής της εξόρμησης οφείλεται όχι μόνο στο προσωπικό της κινητής μονάδας μαστογράφου αλλά και στην συνεργασία και τη συνδρομή τόσο του συντονιστή του Δήμου Πάργας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ιατρού και Δημοτικού συμβούλου κ. Σπύρου Παδιώτη, όσο και του υπεύθυνου του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Καναλλάκι κ. Θωμά Κασκάνη. Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια.

Κατά τη συνηθισμένη διαδικασία, οι φίλες από την Πάργα που επισκέφθηκαν τον Κινητό Μαστογράφο θα λάβουν σε περίπου 45 ημέρες μέσω του Δήμου τα αποτελέσματα της εξέτασης με πλήρη ατομικό φάκελο για την καθεμία και με τη σχετική διάγνωση από τους ιατρούς της Αντικαρκινικής Εταιρείας. Ευχόμαστε και ελπίζουμε για όλες τα αποτελέσματα να είναι άριστα. Σε κάθε περίπτωση όμως ας παραμείνουν αισιόδοξες. Η αντιμετώπιση της νόσου είναι εξαιρετική αρκεί αυτή να ανακαλύπτεται σε πρώιμα στάδια. Και η ενδεδειγμένη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση είναι η μαστογραφία. Μόλις λοιπόν έκαναν το αποφασιστικό βήμα για να παραμείνουν υγιείς!

 

Αρθογράφοι: