Συνδεθείτε μαζί μας

Γυναικολογικός Καρκίνος

“Τι είναι ο ο ιός των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων και πώς θεραπεύεται;”, “Πώς διαγιγνώσκεται και πώς προλαμβάνεται ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας;”

Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα που απασχολούν όλες τις γυναίκες, είναι το αντικείμενο της “Ημερίδας Γυναικολογικού Καρκίνου” που οργανώνουν οι εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 13.00, υποδέχονται  στον «Πολυχώρο-Πολιτεία», στο τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά δύο εξαιρετικούς ιατρούς.

Ο χειρουργός γυναικολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κατώτερου Γεννητικού κ. Αλέξανδρος Μορτάκης, θα παρουσιάσει το θέμα της μόλυνσης  από τον HPV (ιός ανθρωπίνων κονδυλωμάτων) και της πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας  ενώ ο καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας κ. Αλέξανδρος Ροδολάκης, θα ασχοληθεί με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου.

Μαζί τους θα είναι και θα προλογίσουν μ’ έναν σύντομο χαιρετισμό η κα Αλεξάνδρα Βεντούρη Νασοπούλου και η κα Παναγιώτα Μπουρντά, Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας αντίστοιχα του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία, ο κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και ο κ. Χρήστος Γεωργίου, Πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Οι φίλοι και οι φίλες που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οτιδήποτε τους απασχολεί, αφού θα ακολουθήσει διαδραστική συζήτηση με τους ομιλητές. Είναι λοιπόν μια καλή αφορμή για να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους και να λάβουν έγκυρες και υπεύθυνες απαντήσεις από τους επιστήμονες-ομιλητές.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

13:00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

  • Αλεξάνδρα Βεντούρη Νοσοπούλου, Γενικός Ιατρός, Πρόεδρος του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία
  • Ευθύμιος Καραϊσκος, Αντιπεριφερειάρχης 
  • Χρήστος Γεωργίου, Ιατρός Χειρούργος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας
  • Παναγιώτα Μπουρντά, Ιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Γ. Γ. του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου

ΟΜΙΛΙΕΣ

13:20 Αλέξανδρος Μορτάκης, Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Κατώτερου Γεννητικού: «HPV μόλυνση και πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας»

13:40 Αλέξανδρος Ροδολάκης, Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΕΚΠΑ, Νοσ. “Αλεξάνδρα”, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας: Πρόληψη και αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου

14:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  • Αλέξανδρος Ροδολάκης
  • Αλέξανδρος Μορτάκης
  • Παναγιώτα Μπουρντά